Venezuela: Türkiye önemli bir rol oynuyor

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, "Türkiye'nin Filistin halkının bu zaferi kazanması için önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 24.02.2024 19:49 GÜNCELLEME 25.02.2024 11:11
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, "(Türkiye'nin) Filistin halkının bu zaferi kazanması için önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Türkiye, Venezuela'nın savunması konusunda tek taraflı yaptırımlara karşı bizlere çok destek oldu" açıklamasını yaptı. 

MADURO, ERDOĞAN'A İYİ DİLEKLERİNİ İLETTİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

G20 vesilesiyle Brezilya'dan başladığı Latin Amerika turuna Venezuela'yla devam ettiğini hatırlatan Fidan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildiğini ve kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve iyi dileklerini ilettiğini dile getirerek, "İki ülke arasındaki stratejik ilişkinin her alanda ilerlemesi konusundaki karşılıklı iradeleri teyit etme imkanımız oldu." diye konuştu.

ERDOĞAN'IN VENEZUELA'YA ZİYARET ETME PLANI VAR

Bakan Fidan, Türkiye ve Venezuela'nın her düzeyde çok verimli ve iyiye giden bir ilişki temposu tutturduklarını, ekonomi, ticaret, madencilik, enerji, tarım ve turizm alanlarında çok büyük potansiyelin olduğunu söyledi.

"Geçtiğimiz yıl itibarıyla yaklaşık 800 milyon dolar civarında olan iki ülke arasındaki ticaret hacmimizin bu sene büyük bir çabayla, liderlerimizin ortaya koyduğu 3 milyar dolar hedefine ulaşmasını açıkçası bekliyoruz." diyen Fidan, Erdoğan'ın bu yıl içerisinde Venezuela'yı ziyaret etme planının olduğunu aktardı.

Fidan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bölgeye yönelik politikalarında Venezuela fevkalade önemli bir yer tutmakta. Özellikle bölgesel sorunlar ve uluslararası konularda Venezuela'yla beraber ortak tutum takındığımız çok sayıda konu bulunmakta. Bunların başında bildiğiniz gibi Filistin konusu gelmekte. Dün akşam yaptığım görüşmede Sayın Başkan Maduro'ya da takdirlerimizi, teşekkürlerimizi ilettik. Sayın Bakan kardeşime de aynı şekilde takdirlerimizi iletiyoruz.

Özellikle Filistin'de devam eden adaletsizlik, zulüm, hukuksuzluk, çifte standartlık, uluslararası sistemin çürümüşlüğü karşısında almış oldukları tutumdan dolayı kendilerine teşekkür ettik. Bu pozisyondaki ülkelerin sayısı arttıkça gerçekten ortaya çıkacak baskı daha fazla olacak ve inşallah bu zulmün önüne de hep beraber geçmiş olacağız."

Mevkidaşı Gil ile petrokimya, madencilik ve turizm alanındaki somut konuları konuşma imkanı bulduğunu anlatan Fidan, enerji konusunda bazı Türk firmalarının ilgilerini de ilettiğini ve bu konularda gelecek dönemde büyük açılım beklediklerini bildirdi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 38
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Venezuela bize kardeşlik etsin , Zenginliklerini paylaşsın , Biz de onu dokunulmaz kılalım . Savunma işbirliği paktı yapar , Turan İttifakı ile Venezuela'yı savunuruz . Rusya da , Venezuela'ya müttefiklik yapabilir . Tank , Zırhlı , İHA - SİHA , Jet , Füze , Destroyer ve Denizaltı inşa edebiliriz . Ortak Uzay Üssü kurar , Küpsat , Savunma ve iletişim uyduları fırlatırız .
    Cevapla
  • Rolcu Kemal 2 ay önce Şikayet Et
    Siyonistlerin yazdığı senaryoda kendilerine biçilen rolleri iyi oynuyor...
    Cevapla
  • İbrahim 2 ay önce Şikayet Et
    Güldürme bizi madura dalgami geciyorsun bizimle adamlar acliktan ölüyor ek.ek bile gonderemiyoruz
    Cevapla
  • Tencere kapak 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın liyakasız iki ülke kimse güvenmiyor, dün batı basımında vardı, dünya pasapor endeksi de, ülkeler arasında 1. Ve 2. Sırada Değersiz ve güvensiz pasaport Venezüela ve Türkiye
    Cevapla
  • Netitrebet 2 ay önce Şikayet Et
    S400 leri sat, Suriyeden çekil, Sondaj gemilerini limana bağla, o zaman gör nasıl değerli oluyor. Asıl mesele : Siyonistlerin oyununa bazı patates kafalılar çok çabuk kanıp, kendi vatanını aşağılıyor. Buram buram fetö kokan bir yorum
    Cevapla
  • Sabır 2 ay önce Şikayet Et
    O kâfir donanma ya karşı bir şey çıkaracak gücümüz olsaydı. O donanma oraya gelemezdi. Ve o gemiler orada olduğu müddetçe hu hal değişmeyecek. İçeri girmenin tek yolu israil ile görüşmek. Ve o larda zalim. Hadi çöz bulmacayı müslüman. Tek çare silah üstünlüğüne ulasmak. Ve sonra Allahcc tevekkul etmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!