Hiroşima'nın kalıntılarında bulundu: 31 bin dolara satıldı!

Japonya'nın güneybatısındaki Hiroşima'ya 1945 yılında atılan atom bombasının kalıntılarında bulunan erimiş kol saati, 31 bin 113 dolara alıcı buldu.

GİRİŞ 25.02.2024 06:56 GÜNCELLEME 25.02.2024 10:24
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD'nin Boston kentindeki "RR Auction" müzayedesinde, bombalanan Hiroşima'nın kalıntılarından çıkarılan; yerel saatle patlama anı olan 08.15'te durarak eriyen kol saati, 31 bin 113 dolara satıldı.

Saati satın alan müşterinin ismi açıklanmadı.

Müzayededen yapılan açıklamada, meşhur kol saati "nükleer çağın şafağının işareti ve uygarlığın alacakaranlığının habercisi" olarak nitelendirildi.

Saat, acil yardım malzemeleri götürmek için kente gelen bir İngiliz askeri tarafından bulunmuştu.

"TARİHİ DERSLER TAŞYAN BİR OBJEDEN BİREYLERİN KAR ELDE EDEBİLEEĞİ KAYGISI" 

2017'de Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen İsviçre merkezli Uluslararası Nükleer Silahların İmha Edilmesi Kampanyası (ICAN), saatin satışına karşı çıkmıştı.

"Tarihi dersler taşıyan bir objeden bireylerin kâr elde edebileceği kaygısı nedeniyle" kol saatinin müzayede satış listesinden kaldırılması istenmişti.

ABD, 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya tarihin ilk atom bombasını atmış, kentin yüzde 90'ı yıkılmış, ilk anda 80 bin kişi yaşamını yitirmişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • vatan daş 2 ay önce Şikayet Et
    dunyanin terörist i abd ve onun uşak larıdır abd den baska hic bir ulke sivil nufusun yaşadığı sehirleri nükleer bomba ile vurmamıştır. sonra kalkip medeni ve insan haklari savunucusu olmuştur
    Cevapla
  • dumrul 2 ay önce Şikayet Et
    Bu saat patlamanın merkezi nokta ve yoğun ısı çapı alanında var olmuş olamaz, öyle olsa yıpranma ve değişim büyük olurdu. Bu daha çok dalga çapı çevresinde bulunmuş olmalı. Diğer yandan Abd'nin nükleer atmadığı, bunun aldatmaca olduğu esasen yangın bombaları kullandıklarını ileri süren belgeseller de var. Kim haklı ??
    Cevapla
  • Orhan0708 2 ay önce Şikayet Et
    Kaynak verseniz. İlk duydum da...
    Cevapla
  • Uranyum 2 ay önce Şikayet Et
    Ben haklıyım
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Aminnn
    Cevapla
  • Onurlu Türkiye 2 ay önce Şikayet Et
    Yıllar boyu bize japonların nasıl onurlu oldukları anlatıldı .Yalan kendi ırkını yok eden Amerikalılar ile kol kola olan onların lafından çıkmayan onursuz bir halk.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    O da tam tehlikedir radyoaktif hale gelmiştir yabancıları ülkeye hiç girdirmemek en iyi fikir 1 yarar gibi 10 zarar veriyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!