Dendias: Türkiye ile savaş halinde ABD ve Fransa'yı unutun!

Dendias, olası bir savaşa dair değerlendirmelerde bulunarak "Türkiye ile savaş halinde ABD-Fransa'nın savunma yardımını unutun!" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 25.02.2024 17:28 GÜNCELLEME 25.02.2024 17:37
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, olası bir savaşa dair değerlendirmelerde bulunarak "Türkiye ile savaş halinde ABD-Fransa'nın savunma yardımını unutun!" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN TEK BAŞINA KALIR!

Yunan medyasında yer alan haberde Savunma Bakanı Dendias'ın geleceğe yönelik güçlü kaygısını dile getirdiği  ve Türkiye ile sıcak bir olay yaşanması durumunda Yunanistan'ın tek başına kalacağını açıkça belirttiği ifade edildi.

Dendias "Türkiye ile gergin bir süreç yaşanırsa, Fransa ve ABD ile imzaladığımız savunma anlaşmalarına ve AB'nin karşılıklı yardımlaşma maddesine rağmen kendi başımıza kalacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"YAPILAN ANLAŞMALARA GÜVENMEYELİM!"

Gelecek 10 yılı planlarken hiçbir yanılsamaya kapılmamalıyız diyen Dendias "Avrupa'nın sağladığı güvenlik evet önemli, evet büyük bir ilerleme. Ülkenin mutlak güvenliğini sağlıyor mu? Hayır. Ülkenin kendini savunabilmesi gerekiyor. Sadece Amerika Birleşik Devletleri ile imzalamaktan onur duyduğum anlaşmalara, Fransa ile son derece gurur duyduğum anlaşmalara veya Emirlik ile yapılan anlaşmalara güvenemeyiz . ne Suudi Arabistan'la yapılan anlaşmalarda, ne Mısır'la yapılan anlaşmalarda…” dedi.

"TÜRKLER İKİNCİ GEMİYİ NEDEN İNŞA EDİYOR?"

"Ege'deki Türk Navtexleri halen devam ediyor. Türkler ikinci bir savaş gemisini inşa ediyor. Neden inşa ediyorlar? Sırf Boğaz'da geçit töreni yapmak için mi, yoksa Libya ile imzalanan anlaşma sonrası Doğu Akdeniz'de tam üstünlük kurmak için mi?"

 Dendias, Türkiye'nin 5'inci nesil KAAN savaş uçağının ilk uçuşu ile ilgili de "Biz henüz o seviyede değiliz. Yüzleşmemiz gereken sorunlar var, çözebilirsek biz de Türklerin seviyesine ulaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 180
  • servet 2 ay önce Şikayet Et
    bu dandikas ne diyo ama doğru söylüyor . geyirdiğimiz gazla boğarız sizi
    Cevapla
  • teknık 2 ay önce Şikayet Et
    aklın basına gelmeye başladı.acele et yoksa durum fena olacak.adaları terk edın
    Cevapla
  • Sakin 2 ay önce Şikayet Et
    Ne boş adam bu Yunan siyasetçileri yokmu orda gerçekçi devlet adamı
    Cevapla
  • Cemal K. 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ne kadar boş adamlar yahu. Türkiye ile savaşa girseniz 3 günde işiniz biter. Kaşıntı var galiba.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Hırsından hasetinden çıldırıyorsun ,sizi gördükçe ben de zevkten çıldırıyorum !Yapmadığınız kalmadı ekonomik yaptırımlar ,terörist yetiştirme …Şunu unutmayın ihtiyar Avrupa'nın karşısında Delikanlı Türkiye var!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...