Libya'da flaş gelişme! Tüm petrol sahaları ve limanlar kapatıldı

Libya Savunma Bakanlığına bağlı Petrol Tesisleri Muhafızları, petrol ihraç eden tüm petrol sahaları ve limanların kapatıldığını duyurdu.

GİRİŞ 25.02.2024 19:20 GÜNCELLEME 25.02.2024 20:07
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Libya El-Ahrar televizyonunun haberine göre, Libya Petrol Tesisleri Muhafızları ülkedeki petrol sahaları ve limanların kapatıldığını ve tesislerin yeniden açılması için şartlarının yerine getirilmesini talep ettiklerini açıkladı.

'ŞARTLARIN YERİNE GETİRİLMEMESİ DURUMUNDA...'

Petrol Tesisleri Muhafızları ayrıca, şartlarının yerine getirilmemesi durumunda adli yollarla haklarını arayacaklarını ifade etti.

Öte yandan, Ulusal Petrol Kurumundan (NOC) yapılan açıklamada, Libya Petrol Tesisleri Muhafızları Başkanı Abdurrezzak el-Hırmani ile NOC Başkan Vekili Mesut Süleyman'ın bir araya geldiği belirtildi.

NOC Başkan Vekili Süleyman'ın görüşmede, petrol tesislerinin her türlü gerilimden uzak tutulması ve Petrol Tesisleri Muhafızlarının taleplerinin yerine getirilmesi için resmi ve yasal kanalları takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Libya hükümetinden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

DAHA ÖNCE TEHDİT ETMİŞTİ

Libya Petrol Tesisleri Muhafızları, 15 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Libya Ulusal Birlik Hükümetinden taleplerinin yerine getirilmesini istemiş ve 10 gün içinde şartları yerine getirilmezse petrol sahalarının kapatılacağı tehdidinde bulunmuştu.

Çalışanların maaşlarının NOC çalışanlarının maşları ile aynı düzeye yükseltilmesi ve ikramiyelerin verilmesinin talep edildiği açıklamada, Libya Petrol Tesisleri Muhafızlarının mali açıdan NOC'un bünyesine dahil edilmesi istenmişti.

Libya'da son 5 yılda çeşitli gruplar arasındaki çatışmalar, petrol ihracatında önemli bir düşüşe neden olurken, petrol üretimini günde iki milyon varile çıkarmayı amaçlayan genişleme planlarını da geciktirmiş oldu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    rusya ,suriyede oldugu gibi türkiyeyi libyadanda cikarmak istiyor
    Cevapla
  • toner 2 ay önce Şikayet Et
    olay tobruk hükümeti ile alakalı bizimle alakası yok biraz araştır daa
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Libya bize bağlansın kabul edelim birlikte oluruz
    Cevapla
  • Alim 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM, kainattaki zerrelerin adedi kadar söylüyorum, bundan sonra sadece, SENİN RIZANI, RAHMETİNİ SEVGİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İÇİN YAŞIYORUM. SANA KAVUŞMAK VE HUZURUNA ÇIKMAK İÇİN YAŞIYORUM. YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET... SEN NE DERSEN O ALLAHIM, SEN BİLİRSİN ALLAHIM...
    Cevapla
  • Müslim 2 ay önce Şikayet Et
    Anlaşılan Rusya Ukraynada kaybettiği paranın bir kısmını, Libyadan kotarmaya çalıçacak, önce haftere tank yolladı, şimdi kuyular kapandı, yarın hafter yönetime el koymaya kalkar.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Libya. hükümetin askeri. destek. ve. silah. savunma. hepsi. karsilamsliyiz. askeri. olarakta. orası. bizim katdrsimiz. ve osmali. yadigarı. hükümetinde. bizim devletimize bir hareket ediyor. caydırıcı. güç olmaliyiz. hata us acmaliyiz. herturli deniz. hsva ve kara. olarak
    Cevapla
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Libya yeni vilayetimiz olsun.
    Cevapla
  • Nokta. 2 ay önce Şikayet Et
    Evet. Çok. Doğru. En. Sevdiğim. Ülke. Nokta. Evet. Nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı