Beyaz Saray'dan Gazze açıklaması! İşte pazarlıkta son durum

Yaklaşık 5 aydır süren Filistinli soykırımı devam ediyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze Şeridi'nde yapılması muhtemel olan ateşkes anlaşmasının hala müzakere aşamasında olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 25.02.2024 19:35 GÜNCELLEME 25.02.2024 19:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 142 gündür devam ederken, Gazze Şeridi’nde ateşkes için müzakereler devam ediyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD basınına yaptığı açıklamada, İsrail, Mısır, Katar ve ABD'nin Gazze Şeridi’nde geçici bir ateşkes anlaşmasının "temel hatları" üzerinde mutabakata vardıklarını söyledi.

"UMUYORUZ Kİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE..."

Gazze Şeridi’nde yapılması muhtemel olan ateşkes anlaşmasının hala müzakere aşamasında olduğunu açıklayan Sullivan, Katar ile Mısır'ın Hamas'la dolaylı görüşmeler yapması gerekeceğini söyleyerek, "Bu çalışma sürüyor. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde bu konuda gerçekten kesin ve nihai bir anlaşmaya varılabilecek bir noktaya gelebiliriz." dedi.

İŞGALCİ İSRAİL'İN REFAH'A SIKIŞAN SİVİLLERE SALDIRILARINA TEPKİ

İsrail'in ABD Başkanı Joe Biden'ı Refah’a yönelik askeri harekata ilişkin plan konusunda henüz bilgilendirmediğini aktaran Sullivan, "Sivilleri korumaya yönelik bir plan olmadığı sürece Refah operasyonunun devam etmemesi gerektiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hamas'la İsrail arasında aşamalı ateşkes iddiasıHamas'la İsrail arasında aşamalı ateşkes iddiası

"HAMAS'LA MÜZAKERELER DOHA'DA YENİDEN BAŞLADI"

Mısır medyası tarafından yayınlanan haberlerde, İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı saldırıların sona ermesi ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerin Katar’ın başkenti Doha’da yeniden başladığı kaydedilmişti.

Mısır, Katar, ABD ve İsrailli uzmanlardan oluşan heyet ile Hamas temsilcilerinin Doha’da bir araya geldiği aktarılmıştı.

Mısırlı güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, müzakerelerin Fransa’nın başkenti Paris’teki görüşmelerin devamı niteliğinde olduğu ve bir sonraki toplantının Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirileceği bildirilmişti.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Resûl Ata 2 ay önce Şikayet Et
    Dünya mümine cehennem kâfire cennettir ahiret gününe iman edenler onlar ebedî Allah'ın himayesinde biiznillah selâm ve sevgiler tüm İslam dinine bağlı kardeşlerime
    Cevapla
  • Resûl Ata 2 ay önce Şikayet Et
    İslam devleti 50 den fazla hiç biri bi işe yaramaz bizim şuan ki durumumuz ve kaderimiz elin gavurun elinde eskiden ABD terör örgütü Osmanlı devletine vergi veriyordular şimdi ise bedelini korkak müslümanların bazıları veriyor son nefesime kadar zalime zulüm olucam mazluma kalkan olacam Allah'ın izniyle savaşırız Allahu Ekber ☝️ şimdiki İslam devletleri size sesleniyorum bunu hesabçetin
    Cevapla
  • hakın 2 ay önce Şikayet Et
    evet ateşkes olacak. işlerini bitirdikten sonra.
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Bu gavurlara zerre kadar güven yok
    Cevapla
  • Ata elçioğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Mescidi Aksa mukaddes bir muhabbet yeri ramazanda yine ibadete kapallı bu zülmü karşılığı tüm İslam ülkeleri de sinagog ve havralarada aynı şekilde yapsınlar nasıl Yahudiler dize gelir görün
    Cevapla
  • Kemal 2 ay önce Şikayet Et
    Allah bu Filistinli ve gazzellerin hesabını Müslüman ülkelerden muhakkak ki soracaktır elbette ki Yahudi ve Hristiyanlar yani kafir topluluğu hiçbir zaman Müslümanların dostu olmadığı gibi her zaman katliamlarını devam edecektir çünkü onlar inancın hükmünü yapmaktadır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!