İsrail'de kaos! Ehud Barak, Netanyahu'yu devirmek için Yahudileri sokağa çağırdı

İsrail eski Başbakanı Ehud Barak İsraillilere, Netanyahu'nun iktidardan indirmek için parlamento önünde "gece gündüz" protesto yapmaları çağrısında bulundu. Barak, "Devlet devre dışı kaldığında Netanyahu zamanının dolduğunu anlayacak" dedi.

GİRİŞ 25.02.2024 22:32 GÜNCELLEME 26.02.2024 09:44
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "kendisini güçlü göstermek pahasına" Gazze'de tutulan İsrailli esirleri riske atmaya hazır olduğunu ifade etti.

İsrail ordu radyosuna konuşan Barak, Gazze'deki İsrailli esirler ve Başbakan Netanyahu'ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yönelik tepkiler sürerken, Barak, İsraillilere Netanyahu'nun iktidarına son vermek için "gece gündüz" parlamento önünde protesto yapmaları çağrısında bulundu.

Barak, "Netanyahu için güçlü görünmek anlaşma yapmaktan daha önemli, rehinelerin hayatlarını riske atmaya hazır." dedi.

"NETANYAHU, ZAMANININ DOLDUĞUNU ANLAYANA KADAR GÖSTERİLER DEVAM ETMELİ"

İsrail’de 1999-2001 yılları arasında başbakan olarak görev yapan Barak, gösterilerin "Netanyahu, zamanının dolduğunu ve halkın artık ona güvenmediğini anlayana kadar" devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Barak, Netanyahu'nun ancak ülkede hayatı durma noktasına getirecek bu protestolarla zamanının dolduğunu ve kendisine güven kalmadığını anlayacağını savundu.

Barak, "Devlet devre dışı kaldığında Netanyahu zamanının dolduğunu anlayacak" diye konuştu.

İsraillileri hükümet karşıtı protestolar düzenlemeye çağıran Barak, "Üç hafta boyunca gece gündüz çadırlarla Knesset'in (İsrail Meclisi) etrafını çevreleyecek 300 bin vatandaşa ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

TEL AVİV'DE BİNLERCE YAHUDİNİN KATILDIĞI PROTESTO POLİSİN SERT MÜDAHALESİYLE SONUÇLANMIŞTI

Başkent Tel Aviv'deki Eliezer Kaplan Caddesi'nde toplanan İsrail vatandaşları, dün erken seçim talebiyle gösteri düzenlemiş, polisin sert müdahalesiyle karşılaşan protestoculardan 21’i gözaltına alınmıştı.

Paris'te Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla 23 Şubat’ta dolaylı müzakereler başlamıştı.

Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında esir takası mutabakatı kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'de 13 Şubat'ta da toplantı yapılmıştı.

İsrail'in yanı sıra ABD, Katar ve Mısırlı yetkililerin katıldığı toplantıdan hiçbir sonuç çıkmamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu toplantının ardından, Kahire'de düşük düzeyli yetkililerin katılacağı esir takası müzakereleri görüşmesine "Hamas'ın yeni bir öneride bulunmadığını" savunarak heyet göndermeyi reddetmişti.

KAYNAK: İHA, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in içinde telavivde bir-iki eylem yapılsa İsrail halkı darmadağın korkak katil Yahudiler zaten soykırım ve katliam yapmiyolarrmı anlamazlar iblisler zaten bu dilden anlarlar
    Cevapla
  • İstanbul-18 2 ay önce Şikayet Et
    Bir avuç mücahit, yıkılmaz sanılan asrın firavunlarının tahtını sallıyor.
    Cevapla
  • Mallar 2 ay önce Şikayet Et
    Bu adam cezasini cekmek istwmi
    Cevapla
  • Kdr 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail yıkılma süreci başladı Allahın izniyle
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    amin, inşaallah
    Cevapla
  • Em. Mem. 2 ay önce Şikayet Et
    Kendini avutma. Yapabilyorsan bir şey ler yap. Gazze bitti.
    Cevapla
  • H öztan 2 ay önce Şikayet Et
    Hadi inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu