Suriye'nin Rakka ilinde mayın patlaması meydana geldi

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG ile Beşşar Esed rejiminin varlık gösterdiği bölgelerde şiddetli çatışmalar yaşandı.

Suriye'nin Rakka ilinde mayın patlaması meydana geldi
Suriye'nin Rakka ilinde mayın patlaması meydana geldi
GİRİŞ 26.02.2024 17:17 GÜNCELLEME 27.02.2024 11:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, PKK/YPG'li teröristlerin işgal ettiği Rakka kent merkezinde Elvelde ile Elmağlatan aşiretleri arasında çıkan silahlı çatışmada yaralananlar ve hayatını kaybedenler oldu.

ANAHTAR VURULDU!

Aşiretlerin arasındaki gerginlik kent merkezinde sürerken, PKK/YPG'li teröristler, çatışmaların yaşandığı bölgeye giriş çıkışları kapattı.

MAYIN PATLAMASI SONU ACI BİLANÇO

Esed rejiminin kontrolünde bulunan Rakka'nın güneyindeki Rasafe bölgesinde dün keme mantarı arayanların girdiği tarladaki mayının patlaması sonucu 4'ü çocuk, 5'i kadın 14 kişi hayatını kaybetti.

BEKÇİLERE SALDIRDILAR

Ayrıca, Rakka'nın kuzeyinde Kubeş ve Rafik köylerinde su istasyonu bekçilerine kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi.

BİR TARAF PKK BİR TARAF ESED

Rakka kent merkezi ile kuzey kırsalındaki bazı bölgeler PKK/YPG'li teröristlerin işgalinde, ilin güney kırsalı da Esed rejimi güçlerinin kontrolünde bulunuyor.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • keamu 2 ay önce Şikayet Et
    harita güncel durumu göstermiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı