BM'den, BMGK itirafı! Guterres'ten ülkelere çağrı: Tabutumuza son çiviyi çakar

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle BM Güvenlik Konseyi’nin otoritesinin ciddi şekilde sarsıldığını itiraf etti.

GİRİŞ 26.02.2024 18:37 GÜNCELLEME 26.02.2024 18:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsviçre’nin Cenevre kentinde İnsan Hakları Konseyi'ne hitap etti. Guterres yaptığı konuşmada, BMGK'nin otoritesinin sarsıldığını ve ciddi bir reforma ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

BM'den, BMGK itirafı! Guterres'ten ülkelere çağrı: Tabutumuza son çiviyi çakar

'BMGK'NİN OTORİTESİ CİDDİ ŞEKİLDE SARSILDI'

Guterres, nedeniyle BM Güvenlik Konseyi’nin İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yeterince tepki verememesinden üzüntü duyduğunu belirterek, söz konusu çatışmaların BM Güvenlik Konseyi’nin otoritesinin ciddi şekilde belki de ölümcül bir şekilde sarsılmasına neden olduğunu belirtti.

BM'den, BMGK itirafı! Guterres'ten ülkelere çağrı: Tabutumuza son çiviyi çakar

GUTERRES'TEN REFORM ÇAĞRISI

Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nin sık sık çıkmaza girdiğini ve "zamanımızın en önemli barış ve güvenlik meselelerinde harekete geçemediğini" söyleyerek, "Konsey'in yapısında ve çalışma yöntemlerinde ciddi bir reforma ihtiyaç var” dedi.

BM'den, BMGK itirafı! Guterres'ten ülkelere çağrı: Tabutumuza son çiviyi çakar

'TABUTUMUZA SON ÇİVİYİ DE ÇAKAR'

Gazze Şeridi’nin Refah kentini insani yardım operasyonlarının merkezi olarak tanımlayan Guterres, İsrail'in buraya geniş çaplı bir saldırı düzenlemesinin yıkıcı sonuçları olacağını belirterek, "İsrail'in şehre topyekun saldırması sadece orada barınan 1 milyondan fazla Filistinli sivil için dehşet verici olmakla kalmaz, aynı zamanda yardım programlarımızın tabutuna son çiviyi de çakmış olur” dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • 543 2 ay önce Şikayet Et
    ne kadar çağırsanda boştur senin yetin yok kendini dünyanın sahibi gören kibirrli alçak güçlere sen nasıl söz dinletesin senin çapın ne nee medya ne dünya bunu anlıyor askeri gğç olacaktıki o zaman kafirlere dünyadacehennemi yaşatılaydı yoksa başka çözüm yoktur keşke herşey lafla sözle çözülseydi ama maalesef olmuyor ancak savaşla dünya düzeni değişir
    Cevapla
  • Yadin 2 ay önce Şikayet Et
    İlk olarak kendimize şu soruyu soralım??? BM yi kim kurdu kime karşı kurdular ve kim yönetiyor Cevabı basit Amerikalılar ve onların arkasındaki siyonistler İstediği gibi BM yi bozuk para gibi kullanıp orta doğuyu kan Gölü’ne çevirdiler ister Suriye olsun ister Irak olsun ister Bosna olsun ister Cezayir olsun sana hangi ülkeleri sayayım . Amerika’nın başındaki olan mahlukatlar kanla besle
    Cevapla
  • Kığılı 2 ay önce Şikayet Et
    O zaman Sayın Guteres siz siz İsrail’e ve ona yardım edenlerin tabuduna çıviyi çakınız
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bm diye bir şey yoktur katil abd ve şeytan israil vardır dünyayı bunlar yönetiyor şimdilik ama yakın zamanda bu düzen değişecek çünkü onları cehenneme yollayacağız
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Dünya beşten büyüktür Ancak oy çokluğu ile alınan kararlar derhal uygulanmalı gerekirse BM ye her devlet belli bir Asker vererek olaylara müdahale etmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'