Macaristan'dan, İsveç'e NATO vizesi! NATO ve İsveç'ten peş peşe açıklamalar

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı. Kararla birlikte İsveç, NATO'nun 32'nci müttefiki oldu.

GİRİŞ 26.02.2024 20:25 GÜNCELLEME 26.02.2024 20:25
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Son dakika NATO haberleri: Macaristan Ulusal Meclisi'nde düzenlenen oturumda yapılan oylama sonucu Macaristan, İsveç’in NATO’ya üyeliği onayladı.

Macaristan'dan, İsveç'e NATO vizesi! NATO ve İsveç'ten peş peşe açıklamalar

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ ONAYLANDI

İsveç’in NATO’ya üyeliği için 188 milletvekili "evet" oyu kullanırken, 6 milletvekili ise "hayır" oyu verdi. Böylece Macar Meclisi, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamış oldu.

İsveç yönetimi, Macaristan'ın onayıyla NATO'ya üye bütün ülkelerin onayını almış oldu.

İSVEÇ VE NATO'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO'ya katılımına ilişkin kanun teklifinin Macaristan Ulusal Meclisinde kabul edilmesine ilişkin "tarihi bir gün" nitelendirmesinde bulundu.

Macaristan'dan, İsveç'e NATO vizesi! NATO ve İsveç'ten peş peşe açıklamalar

Kristersson, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarihi bir gün. Artık tüm NATO ülkelerinin parlamentoları, İsveç'in NATO üyeliğine onay verdi. NATO'nun güvenliği konusunda üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmeye hazırız." ifadesini kullandı.

STOLTENBERG: İSVEÇ NATO'NUN 32'NCİ MÜTTEFİKİ OLACAK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Macaristan Ulusal Meclisinin, İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamasını "memnuniyetle" karşıladığını bildirdi.

Stoltenberg, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsveç'in üyeliği, hepimizi daha güçlü ve daha güvenli kılacaktır." ifadesini kullandı.

Macaristan Ulusal Meclisinin, İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamasını "memnuniyetle" karşıladığını vurgulayan Stoltenberg, İsveç'in NATO'nun 32'nci müttefiki olacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    TÜRKİYE BÜYÜK HATA YAPTI. onların sözüne güvenilmez olduğunu haala anlayamanlar bu da size kapak olsun. önce f16 ları alıp sonra imzayı atacaktınız. itlere güvenilmez olduğunu 23 yıldır anlamadınız. ve ya anlamak istemediniz. BU YAPTIKLARINIZ ULUSAL ÇIKARLARIMIZA AYKIRIDIR.
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    İsveç ve Türkiye'ye söz verenler hiç bir sözünü yerine getiriceğine inanmiyom hata ettik EF 16,lar zaten alınmıştı versinleryaa EF 35,leri adamlar köprüyü geçene kadar dayı dediler bize
    Cevapla
  • caycuma 2 ay önce Şikayet Et
    Aynisini yazacaktim bu haberi bekliyordum benden önce davrandiniz.Ama bunlarin kilif uydurmalari bitmiyor kardes yiyen cok nadilsa
    Cevapla
  • Koli 2 ay önce Şikayet Et
    Aferin lennn sonunda Haçlı Seferi başlayacak dimek! Hazır olun yağmalamaya can yakmaya geliyorlar! Artık tüm islam ülkeleri birer Gazze olma adayı!!!!
    Cevapla
  • Vatandasss 2 ay önce Şikayet Et
    Bunu degerlendirmek gerekli iyi bir siyaset ile hic hesapta olmayan harikalar cikacaktir abdulhamit han siyaseti derki dogu ile bati arasinda ne zaamanki vazgecilmez olursak o zaman yeniden yukselis baslar bu uyelik tamda bunun baslangic hatta ekvator cizgisi oldu gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik