Gazze için 'Ramazan' kararı! ABD Başkanı Biden dünyaya duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden, esir takası anlaşmasına varılması durumunda, İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze'deki saldırıları durduracağını söyledi.

GİRİŞ 27.02.2024 09:32 GÜNCELLEME 27.02.2024 09:33
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldırıları sürerken Hamas ile devam eden ateşkes görüşmelerine ilişkin umutlandıran bir açıklama geldi.

ABD Başkanı Joe Biden Gazze'de insani ara konusunda, "İsrail, Ramazan ayı boyunca Gazze'deki eylemlerini durduracak" açıklamasında bulundu.

Biden, dün gece Amerikan NBC kanalında, komedyen Seth Meyers'e verdiği mülakatta, "Ramazan yaklaşıyor ve İsrailliler rehineleri kurtarmamız için bize zaman tanımak amacıyla Ramazan ayı boyunca da faaliyette bulunmayacakları konusunda anlaşmaya vardılar" dedi.ABD Başkanı Joe Biden

ANLAŞMA NELERİ İÇERİYOR?

♦ Paris’teki ateşkes görüşmelerinde hazırlanan taslak teklife göre tüm askeri hareketlilik Ramazan ayı boyunca 40 gün duracak ve Filistinli mahkumlara karşılık İsrailli rehineler takas edilecek.

♦ Buna göre her 1 İsrailli rehineye karşılık 10 Filistinli mahkum takası yapılacak.

♦ Taslağa göre Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin kuzeye dönüşüne izin verilecek ancak askerlik yaşındaki erkekler hariç tutulacak.

♦ İsrailli tüm rehine kadınlar, 19 yaş altındaki çocuklar, yaşlılar ve hastalar Filistinli mahkumlarla yapılacak takasla serbest kalacak.

♦ Her gün 500 yardım kamyonunun girişine izin verilecek, binlerce çadır ve karavan temin edilecek.

♦ Taslak ayrıca Gazze Şeridi'ndeki fırınların ve hastanelerin onarımını da içeriyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 167
  • Hfhf il 4 ay önce Şikayet Et
    Rabbimiz bunları ibreti alem yerin dibine soksun inşallah. Zaten açlıktan öldüler. Kalacak yerleri yok. Neleri kaldı. Geberesicalarda ne müslüman kini var görün. Yarın da diğer tüm müslümanlar için aynı şeyi gözlerini kırpmadan yapacaklar. Ne olacak bize dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyeceğiz. Yazıklar olsun içimizdeki gavur sevicilere
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allahsız kafirler cobansiz koyde zulum yapiyorsunuz Kabenin koruyucusu Gazzeyide korumaya muktedirdir.
    Cevapla
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    Olan hastahane ve evi yik. Daha sonrada 40 gun icin ueni ahstahane ve cadir yap. Eee daha sonra da yine yik. İslam alemiyle dalga gec
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 4 ay önce Şikayet Et
    söylenecek tek bir söz var İslam ülkeleri artık uyanmalı bu uykudan ve yapması gereken tek bir şey var o da bu itraili yok etmek
    Cevapla
  • OSMANOGLU 4 ay önce Şikayet Et
    katilller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi