Rusya Ukrayna savaşında bir ilk: Macron'dan Putin'i kızdıracak teklif

Fransa cumhurbaşkanı, Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermesine kapı araladı.

Rusya Ukrayna savaşında bir ilk: Macron'dan Putin'i kızdıracak teklif
Rusya Ukrayna savaşında bir ilk: Macron'dan Putin'i kızdıracak teklif
GİRİŞ 27.02.2024 13:00 GÜNCELLEME 27.02.2024 15:02
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupalı ​​müttefiklerin mühimmat sağlamak ve Kiev'in Rusya'ya karşı mücadelesini desteklemek için yeni önlemler açıklaması nedeniyle Avrupa'dan Ukrayna'ya asker gönderilmesinin "göz ardı edilemeyeceğini" söyledi.

Pazartesi günkü açıklamalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Avrupa'nın Ukrayna konusundaki kararlılığına ilişkin bir mesaj göndermek ve Kremlin'in üçüncü yılında Moskova'nın bir savaşı mutlaka kazanacağı yönündeki söylemine karşı çıkmak üzere 20 kadar Avrupalı ​​liderin Paris'te toplanmasının ardından geldi.

ASKER GÖNDERME KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİ YOK

Macron toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rusya'nın yenilgisinin Avrupa'da güvenlik ve istikrar için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz" dedi.

“Bugün resmi olarak, onaylanmış bir şekilde birliklerin sahaya gönderilmesi konusunda bir fikir birliği yok. Ancak dinamikler açısından hiçbir şey göz ardı edilemez" dedi.

RUSYA'NIN KAZANMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

"Rusya'nın kazanmaması için elimizden geleni yapacağız."

Macron, bazı "stratejik belirsizlikleri" sürdürmeyi tercih ettiğini söyleyerek hangi ülkelerin asker göndermeyi düşündüğüne ilişkin ayrıntı vermeyi reddetti.

Bir Beyaz Saray yetkilisi Reuters haber ajansına, ABD'nin Ukrayna'ya savaşmak üzere asker gönderme planının olmadığını ve ayrıca Ukrayna'ya savaşmak üzere NATO askeri gönderme planının da olmadığını söyledi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker göndermesi halinde NATO ile Rusya arasında çatışma yaşanma ihtimalinin "kaçınılmaz" olacağını söyledi.

Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker göndermenin "ihtimal dışı" bırakılmaması gerektiğine yönelik açıklamalarını başkent Moskova'da gazetecilere değerlendirdi.

Söz konusu ihtimalin gündeme gelmesinin önemli ve yeni bir olay olduğunu belirten Peskov, "Fransa Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının diğer tüm yönlerini zaten duymuştuk ve bunları dikkate aldık. Macron'un, Rusya'yı stratejik bir yenilgiye uğratmanın gerekliliği konusundaki tutumunun da oldukça farkındayız." diye konuştu.

Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker göndermesi halinde NATO ile Rusya arasında çatışma yaşanıp yaşanmayacağına yönelik soruya, "Bu durumda artık olasılıktan değil, kaçınılmazlıktan bahsetmeliyiz. Böyle değerlendiriyoruz." karşılığını verdi.

NATO ülkelerinin bu tür eylemleri iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Peskov, "Bunun kendi çıkarlarına ve en önemlisi ülkelerindeki vatandaşların çıkarlarına uyup uymadığını kendilerine sormalılar." ifadesini kullandı.

Macron, dün yaptığı açıklamada, 2 yılı aşkın süredir Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya asker gönderme konusunda Avrupa ülkeleri arasında fikir birliğinin olmadığını ancak bu ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini söylemişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25
  • Akıncı 2 ay önce Şikayet Et
    Önden buyursunlar, sömürgelerden devşirme olmayacak ama.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna halkı artık gözünü açmalı başlarındaki yahudi tasmalısını göndermeli.. Kendi çıakrları kendi hayatları kendi çocuklarının geleceği için.
    Cevapla
  • MUZAFFER NAFİZ 2 ay önce Şikayet Et
    İnşallah. Hadi göreyim sizi. Avrupa diye bir şey kalmaz. Ama sıkışınca bize geleceklerdir. Kurtar bizi Türkiye.
    Cevapla
  • Bahtinur yrb 2 ay önce Şikayet Et
    Saten Avrupalı askerler eğitim için orda, herhalde Ordu gönderecekler Napolyon’un hitlerin başaramadığını başarmaya çalışacaklardır saten Rusya’da savaşacak askerde kalmadı en az 100-150 bin asker kaybı var. Kurulan Avrupa askeri gücünün tatbikat koordinasyon eğitim tecrübede canlı canlı bu sahada olabilir tabii ki nato destekli boşuna nato tatbikatlara başlamadı 2024 çatışma 2025 savaş
    Cevapla
  • Malatyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Ziya 100 150 bin olduğunu sana kuşlar mı söyledi Rusya orda maçası yiyen gelsin diyor
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    ABD Ukrayna Krizini NEDEN TIRMANDIRIYOR –2--?Çin – Rus ittifakını “Rusya - Avrupa krizi ile” zayıflatmak. “SADDAM’A KUVEYTE GİR “ benzeri Rusya’yı Ukraynaya sokup uluslararası yaptırım için bahane yaratmak. Türkiye’ye dönüp “Ukrayna krizinde sen zaten NATO’da bizimlesin” emrivakisi ile ASTANA’yı etkisiz hale getirmek,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...
Türkiye'den her yıl 30 milyar TL çalıyorlar!