ABD ordusu Kızıldeniz'de 5 drone düşürdü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Kızıldeniz'de Yemen'deki İran destekli Husilere ait 5 adet tek yönlü insansız hava aracının düşürüldüğü kaydedildi.

ABD ordusu Kızıldeniz'de 5 drone düşürdü
ABD ordusu Kızıldeniz'de 5 drone düşürdü
GİRİŞ 28.02.2024 11:44 GÜNCELLEME 28.02.2024 11:44

ABD'nin Yemen'deki İran destekli Husilere yönelik operasyonları devam ediyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki İran destekli Husilere yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD uçakları ve koalisyon savaş gemisiyle gerçekleştirilen saldırılarda Kızıldeniz'de Husilere ait 5 adet tek yönlü insansız hava aracının düşürüldüğü kaydedildi.

Söz konusu insansız hava araçlarının Yemen'deki Husilerin kontrol ettiği bölgelerden geldiğinin tespit edildiği bildirilen açıklamada, dronların ticari gemiler, ABD Donanması ve koalisyon gemilerine yönelik yakın bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için 31 Ekim 2023'ten itibaren Kızıldeniz'de İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya, insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başlamıştı. Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki faaliyetlerini durdururken, ABD ve İngiltere öncülüğünde 18 Aralık'ta Husilere karşı Refah Muhafızı Operasyonu başlatılmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü