İsrail’in öldürdüğü Filistinlilerin sayısı çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 30 bini aştı

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 30 bini aştı.

GİRİŞ 29.02.2024 10:23 GÜNCELLEME 29.02.2024 11:45
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

srail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 30 bini aştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra,  konuya dair açıklamada bulundu.

İsrail güçlerinin Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda 70 kişinin öldürüldüğünü belirten Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana öldürdüğü Filistinlilerin sayısının 30 bini geçtiğini ifade etti.

Gazze'de 2 çocuk daha sıvı kaybı ve açlıktan öldüGazze'de 2 çocuk daha sıvı kaybı ve açlıktan öldü

12 BİN ÇOCUK ŞEHİT OLDU

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ayrıca en az 12 bin 660 çocuk ile 8 bin 570 kadın öldürüldü.

Öte yandan İsrail ordusunun, Gazze kentinde insani yardım bekleyenleri hedef alması sonucu çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı.

İNSANİ YARDIM BEKLEYENLERİ HEDEF ALDILAR

Görgü tanıkları, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen yüzlerce Filistinliyi hedef aldığını söyledi.

Tanıklar, İsrail ordusunun bombalayarak ve ateş açarak hedef aldığı kalabalıktaki çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığını aktardı.

Ölen ve yaralananların, sağlık ekipleri ve siviller tarafından Gazze kentindeki hastanelere götürüldüğünü belirten tanıklar, İsrail askerlerinin, yaralıları taşıyan sağlık ekipleri ve sivilleri de hedef aldığını kaydetti.

GAZZE'DE FELAKET YAŞANIYOR

İsrail ordusunun 146 gündür sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde insani bir felaket yaşanıyor.

Başta BM'ye ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliğinin yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

Uluslararası Adalet Divanının 26 Ocak'ta İsrail'e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye giren yardımın ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğünü belirtiyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 30 bini aştı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

30 bin kişinin ölümünün ardından İsrail'den akılalmaz açıklama30 bin kişinin ölümünün ardından İsrail'den akılalmaz açıklama

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 98
  • Alim 4 ay önce Şikayet Et
    YARATAN YAŞATAN HÜKMEDEN kural , kanun koyan, ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHTIR. DUNYANIN ANAYASASI,,, KURANI KERİMDİR. HERKES HADDİNİ BİLSİN.
    Cevapla
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    YARATAN YAŞATAN HÜKMEDEN kural , kanun koyan, ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHTIR. DUNYANIN ANAYASASI,,, KURANI KERİMDİR. HERKES HADDİNİ BİLSİN.
    Cevapla
  • Murat 4 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbi islam devletinin ve islamı savunacak vicdanın kalmadığı bu dünyada, bu tahammül edilemez zulmü, tüm sıfatların hürmetine ancak ve ancak Yüce Uluhiyetine havale ediyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Büyük şeytan Amerika yıkılmadıkça savaşlar bitmez
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    12 bin cocuk katledildi daha nasil tepki verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma saatlerinde zirveye oynuyor! Türkiye kaçıncı sırada?
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde