İngiliz havacılık dergisi KAANI mercek altına aldı: Türkler bunu nasıl yaptı?

Dünya basınında milli muharip uçağı KAAN'a ilgi ve övgü devam ediyor. İngiliz havacılık dergisi Hush Kit KAAN'ı mercek altına aldı.

İngiliz havacılık dergisi KAANI mercek altına aldı: Türkler bunu nasıl yaptı?
İngiliz havacılık dergisi KAANI mercek altına aldı: Türkler bunu nasıl yaptı?
GİRİŞ 29.02.2024 15:23 GÜNCELLEME 29.02.2024 15:23
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Milli muharip uçağı KAAN'ın 21 Şubat'ta başarıyla gerçekleştirdiği ilk uçuşun ardından dünya basınında Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlara olan ilgi ve övgü devam ediyor.

İngiliz havacılık dergisi Hush Kit KAAN'ı mercek altına aldı.

ABD'nin beşinci nesil savaş uçağı alanında bugüne kadar Çin ve Rusya ile mücadele ettiği şimdi ise sürece Türkiye'nin de dahil olduğu belirtilen analizde "Peki Türkiye nasıl oluyor da 5. Nesil Avcı Uçağının prototipini geliştiriyor ve uçuruyor ?" sorusu soruldu.

F-35 KRİZİ TÜRKİYE'Yİ TEŞVİK ETTİ

Analizde Türkiye'nin, yüksek teknolojiye sahip savaş uçakları, uzaktan kumandalı ve otonom sistemler, silahlar ile gerekli sensör ve sistemleri geliştirip entegre edebilen ve bunları entegre bir sisteme entegre edebilen bir milli havacılık sanayisi geliştirmek için onlarca yıldır süren bir arayışta olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin Rusya ile S-400 anlaşmasından sonra F-35 programından çıkarıldığını yazan dergi bunun KAAN'ın gelişimini teşvik ettiğini belirtti.

F-22 İLE KIYASLADILAR

Dergi KAAN'ı ABD'nin şu ana kadar kimseye satmadığı ve ordunun en güçlüsü olarak bilinen F-22 ile kıyasladı.

KAAN'ın teknik özelliklerine yer veren Hush-Kit, F-22'nin KAAN'dan daha güçlü bir itiş gücüne sahip olduğunu ancak tasarımsal açıdan süpersonik uçuştaki itme gücü sebebiyle KAAN'ın bu alanda F-22'yi yakaladığı belirtildi. Havadaki ani manevralarda ise F-22'nin KAAN'a göre çok küçük bir avantaja sahip olduğunu yazan dergi, F-22'nin KAAN'dan daha güçlü bir motora sahip olduğunu ancak Türklerin yerli motor konusunda ABD'ye bağımlı olmamak için çalışmalara devam ettiğini kaydetti.

 

 

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 63
  • Batı Trakyalı 1 ay önce Şikayet Et
    Bugüne kadar heykel yapılacağına bilimsel araştırma ve ArGe çalışması yapılsaydı şimdi 6.nesil uçağı geliştiriyorduk. Heykel yapmakla çağdaş ve medeni olacağını zanneden bir kitlemiz ve onların bürokrat ve siyasetçi tayfası rakı balık eşliğinde TAKOZ olmayı seçtiler.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    İnşaAllah yeni anayasa ile önce meclisdeki sonra bürokrasideki hainlerin temizlenmesi ile bu ülke yeniden dünyanın bir numaralı lider devleti olacak buda çok yakında israil ile onun iti ingilizler anladı feryada başladılar
    Cevapla
  • Ali Albayrak 1 ay önce Şikayet Et
    CHP yi kapatsak, ülke çok daha hızlı ilerleyecek.
    Cevapla
  • ERDO61 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar hemen uçmayalım, ayaklarımız yere sağlam bassın, başlangıç güzel ancak daha yolun başındayız akıllı ve dikkatli olmalıyız.
    Cevapla
  • Birisi 2 ay önce Şikayet Et
    Takozları kaldırdık mı kimse bize yetişemez.
    Cevapla
  • Vatansever 2 ay önce Şikayet Et
    Ama daha tam değil asıl takoz chpkkdır. Kaldırılmadığı sürece güvende değiliz maalesef
    Cevapla
  • +ekrem+ 2 ay önce Şikayet Et
    yaptık içimizdeki c h p ajanlarına rağmen yaptık yaptık meclisteki baydın ın+ d e m+ ine rağmen yaptık yaptık 100/48 vatan hainlerine rağmen yaptık yaptık yerli ve milli düşmanlarına rağmen yaptık bu frakman bile sizi kudurtmaya yetti daha yeni başladık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"