Putin'den Batı'ya nükleer savaş uyarısı

Putin, Batılı ülkelere Ukrayna'ya asker yollamaları halinde ortaya gerçek bir nükleer savaş riski oluşacağı uyarısı yaptı. Putin "Sonuçlar açık ara daha fazla trajik olacak. Savaşı çizgi film sanıyorlar" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 29.02.2024 15:56 GÜNCELLEME 29.02.2024 16:22
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ulusa Sesleniş konuşmasında Batılı ülkelere nükleer savaş uyarısında bulundu. Ukrayna'ya asker yollamaları halinde ortaya gerçek bir nükleer savaş riski oluşacağını söyleyen Vladimir Putin, Moskova'nın Batı'daki hedefleri vurma kapasitesine sahip silahları olduğunu hatırlattı.

MACRON UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERİLMESİNİ TEKLİF ETMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hafta içinde Paris'te düzenlenen uluslararası konferansta ülkesinin Ukrayna'ya asker gönderme fikrine kapalı olmadığını ifade etmiş ancak bu fikir Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İngiltere ve diğer ülkeler tarafından hemen reddedilmişti.

NÜKLEER TEHDİT

Konuşmasında bu fikre dikkat çeken Putin "(Batı ülkeleri) topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlarımızın da olduğunun farkına varmalı. Tüm bunlar nükleer silahların kullanıldığı bir çatışmayı ve medeniyetin yıkımı tehlikesini ortaya çıkarıyor. Bunu anlamıyorlar mı?" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki savaş Rusya'nın Batı ile olan ilişkilerini 1962 Küba Füze Krizi'nden bu yana en kötü hale getirdi. Putin NATO ile Rusya'nın doğrudan çatışmaya girmesi halinde ortaya çıkacak tehlikeler konusunda daha önce de uyarılarda bulunmuştu.

"SAVAŞI ÇİZGİ FİLM SANIYORLAR"

Konuşmasında bir hayli öfkeli olduğu görülen Putin konuşmasında Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler ve Fransa İmparatoru Napoleon Bonaparte'ın başarısız Rusya'yı işgal girişimlerini hatırlattı. "Ancak şimdi sonuçlar açık ara daha fazla trajik olacak" diyen Putin "Savaşı çizgi film sanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya'nın Batı'ya saldırmak istediği yönündeki iddiaları ise "saçmalık" olarak niteledi. Ancak NATO'nun genişlemesi sebebiyle ortaya çıkan tehlike nedeniyle batı kanadını güçlendireceklerini de sözlerine ekledi. Rus lider konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri ile dünyadaki stratejik güvenlikle ilgili olarak diyalog kurmak istediğini de ifade etti.

 

KAYNAK: DW, AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 48
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Putınde bol keseden sallıyor evet karsı tarafı yok edersın ama kendınde yok olursun
    Cevapla
  • Okan 1 ay önce Şikayet Et
    Putin sallamıyor gerçeği söylüyor. Çünkü Rusyanın yenilmesi imkansız. Dolayısıyla Rusya için yenildiği gün gelirse, tüm Avrupa ve Amerikayıda birlikte yok edecek devasa nükleer güce sahip. Yani bunu açıktan ilan etmeside gayet doğal. Bizim böyle bir gücümüz olsaydı bizde bunu açıkca söylerdik
    Cevapla
  • Tarık 2 ay önce Şikayet Et
    Bu macronda yurek yemiş heralde hangı ordunu gonderecen macron oraya gaylarla takılan askerlerınımı yollucan
    Cevapla
  • E R O L 2 ay önce Şikayet Et
    At şu nükler'i artık Putin dayıııı Paris'ten başla
    Cevapla
  • Batı Trakyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Başkasının tabancasını görmeyen kendikini tüfek zannedermiş. Putin sen 10 tane nükleer atarsın sana 50 tane atarlar. Boş sallama. Unutma duvardaki tüfek birgün patlar. Kimin tüfeği patlar bilemeyiz.
    Cevapla
  • Memo 2 ay önce Şikayet Et
    Putine elestiri yapanlar ABD'nin kullandigi tarikaci Fetö gibilerdir. Putun 40 devlete karsi ülkesini savunuyor. Bati elinden gelse bir günde Rusyaya el koyar. unutmayin Rusya düstügünde,, Türkiye bölgede batiya dayanmaz ve düser. Rusyanin direnmesi Türkiyeye yaramaktadir.
    Cevapla
  • Kolbatov@inbox.ru 1 ay önce Şikayet Et
    yanılıyorsun dostum, rusya düşmeyecek! rusya asla kendisinden daha aşağı olmadı! rusya komşularıyla barış içinde yaşamak istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!
Başkan Altay: “Konya raylı sistemi için tarihi başlangıç yapıyoruz”