Ermenistan'dan son dakika Azerbaycan duyurusu! Mutabakata varıldı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın başkenti Berlin'de Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un buluşmasının ardından Azerbaycan'la barış görüşmelerine devam kararı alındığını açıkladı.

GİRİŞ 29.02.2024 21:32 GÜNCELLEME 01.03.2024 10:05
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ermenistan Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, Mirzoyan ve Bayramov ile beraberindeki heyetlerin, dün ve bugün Berlin'de yaptığı toplantıda, iki ülke arasında imzalanacak barış anlaşmasına yönelik taslak metin üzerinde çalıştığı belirtildi.

'KARŞILIKLI MUTABAKATA VARILDI'

Açıklamada, "Bakanlar ve heyetler, 'Ermenistan ile Azerbaycan arasında barışın ve iki devlet arasındaki ilişkilerin kurulmasına ilişkin ikili anlaşma taslağı'nın hükümlerine ilişkin görüşleri ele aldı. Açık konularda müzakerelerin sürdürülmesi hususunda karşılıklı mutabakata varıldığı belirtildi" ifadelerine yer verildi.

Toplantı kapsamında bakanların, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile ikili ve üçlü görüşmelerde de bulunduğu kaydedildi.

Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda görüşen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın verdiği talimat gereği, Bayramov ile Mirzoyan'ın 28-29 Şubat'ta bir araya gelmesi üzerinde mutabakat sağlanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Ahmet Korkmaz 1 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan tazminat vermemeli ama zengezuru komple Azerbaycan a vermelidir.
    Cevapla
  • Hikmet 1 ay önce Şikayet Et
    Aslında Azerbaycan işi bitirmiştir.Hicbir masaya oturmak gerekmez.İs bitmiştir.Nahcivan koridoruna gelince, Azerbaycan istediği zaman o koridoru kayıp vermeden açabilir,en son geçirilen antiterror ameliyatı gibi.
    Cevapla
  • Malabadi 1 ay önce Şikayet Et
    Aslında Azerbaycan çok değil 5-6 gün daha devam etseydi Ermenistan çoktan tarumar olacaktı. Ermeniler baktılar ki pabuç pahalı seve seve eteklerini indirdi. Ermenilere çok güvenmemek lazım. Kafalarını kaldırdıklarında hemen traşlayacaksın.
    Cevapla
  • Celal 1 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan kafkasların israili olmaya adaydır. Yılan küçükken başı ezilmelidir.
    Cevapla
  • Ertugrul 1 ay önce Şikayet Et
    Biz Türklerin özelliği savaşta kazanıp masada hepsini geri vermektir,yine böyle olacak hiç bir kazanımı olmayacak tazminat bile alamayacak
    Cevapla
  • Adnan uyar 1 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan ne yaptigini iyi bili yor Nahcivan koridoru aciliyor politikasi buna göre belirledi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk