İsrail saldırısında evlerinin enkazı altında kalan Gazzeli aile günler sonra kurtarıldı

İsrail saldırılarında bombalanan evlerinin enkazı altında mahsur kalan Gazzeli aile 9 gün sonra kısıtlı imkanlarla kurtarıldı.

GİRİŞ 01.03.2024 11:55 GÜNCELLEME 01.03.2024 17:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İsrailin attığı bombalarla moloz yığınına dönen bir binaya kurtarma ekipleri gitti. Yaptıkları araştırmalar sonunda ekipler enkazın altında bir ailenin bulunduğunu tespit etti. Ekipler zaman kaybetmeden arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Kurtarma operasyonunun ardından Filistin Sivil Savunma Birimi yazılı açıklama yaptı:

"Enkaz altında 9 gün geçirdikten sonra kısıtlı imkanlar ve ilkel el ekipmanları kullanılmasına rağmen ekiplerimiz, Ahmed Naim adlı çocuğu ve ailesinden 4 kişiyi zor koşullar altında canlı olarak kurtarmayı başardı." ifadeleri kullanıldı.

"Toprak ve moloz altında geçen bu kadar uzun sürenin ardından aile fertlerinin bedenleri neredeyse iskeletten ibaretti." ifadelerine yer verilen açıklamada, ailenin tedavi altına alındığı kaydedildi.

'BİR DERİ BİR KEMİK KALDILAR'

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Ez-Zeytun Mahallesi'nde enkazdan kurtarılan 10 yaşında olduğu belirtilen Filistinli çocuk Ahmed Naim'in bir deri bir kemik hale gelmesi dikkati çekti.

Sivil Savunma Biriminin yayımladığı videoda kurtarma ekiplerinin Naim'i enkazın altından halat kullanarak büyük bir dikkatle çıkardığı görülüyor. Kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra kurtulan aile tedavi edilmesi için at arablarıyla hastaneye götürüldü.

İSRAİL KARA SALDIRISINDA ONLARCA EVİ BOMBALADI

İsrail ordusu, 20 Şubat'ta yüzlerce Filistinli ailenin yerlerinden edildiği Zeytun Mahallesi'ne kara saldırısı başlattığını duyurarak, onlarca evleri bombalamıştı. Saldırıda en az 30 Filistinli ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

ŞEHİT SAYISI 30.000'İ AŞTI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 35 Filistinli öldürüldü, 70 bin 457 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Ey güzel Allah ım israili bu gece kahrı perişan et
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Rabbim bu mübarek ayların yüzü suyu hürmetine Filistin deki kardeşlerimize yardım et.Çok büyük acılara ve imtihanlara maruz kaldılar onlarin ailesinin bitmesini nasip
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allahım Allahım Alllahım yardım eyle .
    Cevapla
  • serdar 4 ay önce Şikayet Et
    La Galibe İllallah
    Cevapla
  • mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    yeter savaşalım artık bu zalimlerle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Rusya'dan Türkiye duyurusu: En yüksek ve en üst düzeyde...