KYB laftan anlamıyor: Türkiye, Süleymaniye'nin kapısına dayanacak

Ankara'nın bütün uyarılarına rağmen Irak'ta Süleymaniye'yi "İkinci Kandil" haline getirmeye çalışan KYB'nin lideri Bafel Talabani'ye yönelik yeni adımlar devreye giriyor. Üs bölgeleri Süleymaniye'nin kapısına dayanacak.

GİRİŞ 01.03.2024 17:41 GÜNCELLEME 01.03.2024 17:59
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Irak'ta Süleymaniye'yi "İkinci Kandil" haline getirmeye çalışan Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) lideri Bafel Talabani'ye yönelik Türkiye üst üste uyarıda bulurken, bu konuda atılacak yeni adımlar da ortaya çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, KYB'ye yönelik uyarıda bulunmuş ve gerekirse "ileri tedbirler" alınabileceği gündeme gelmişti.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Mısır ziyareti dönüşünde, KYB yönetiminin defalarca uyarılmasına rağmen, terör örgütü PKK/YPG/PYD'ye kol kanat germeye devam ettiğine dikkat çekmişti.

Soldan sağa; Tümgeneral Matthew McFarlane, YPG/SDG'nin elebaşı Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani) ve KYB Lideri Bafel Talabani

"TALABANİ, PKK'YLA İLİŞKİSİNİN SONUÇLARINI GÖRECEK"

Tüm uyarılara rağmen, PKK'nın Süleymaniye'de serbestçe faaliyet gösterdiği, hatta o bölgede PKK'nın bir hastanesi olduğu ve PKK'ya lojistik destek sağlayacak şekilde bazı binaların tahsis edildiğine dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu nedenle Türkiye'nin, bir süredir dillendirilen "ileri tedbirleri" hayata geçireceği belirtildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre güvenlik kaynakları, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki 100'den fazla geçici üssünün bulunduğunu, KYB'nin terör örgütü konusunda gerekli tedbirleri almaması durumunda, bu üslerin Süleymaniye sınırına kadar çekilebileceğini kaydetti. Süleymaniye'ye gidecek uçaklara Türkiye'nin hava sahasını kapatması, yine Süleymaniye'de maaşların ödenemez hale gelmesinin yanı sıra bölgedeki güvenlik problemlerinin, Bafel Talabani'yi köşeye sıkıştırdığı kaydedildi. Güvenlik kaynakları, "Bafel Talabani, PKK ile ilişkisinin sonuçlarını görecek." değerlendirmesini yaptı.

Bölgede ABD'nin Talabani'yle çevirdiği oyunun perde arkasını okumak için tıklayınız.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 95
  • HanYavuz 1 ay önce Şikayet Et
    KYB değil, gaz veren emparyalist ve siyonist abd laftan anlamıyor, haydi yüreğin varsa laf anlat siyoniste, bak Gazze'de görünen 30 bin insan şehit edildi, biz müdahil olmazsak belki 3-5 sene daha fani dünyada tavuk gibi yaşamaya devam ederiz ehli dünyalı vatandaşlar
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 ay önce Şikayet Et
    Haçlı köpeklerine "Yavuz Sultan Selim Han" gibi muamele edeceksin.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Emperyalist piyonlarının anladığı tek dil füze bomba dilidir !..
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 ay önce Şikayet Et
    Ataların dediği gibi " Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir "
    Cevapla
  • 1071 1 ay önce Şikayet Et
    Ha şunu bileydiniz !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı