Gazze'de 13 çocuğun açlıktan ölmesi sonrası Hamas dünyaya isyan etti

Hamas, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 13 çocuğun açlıktan ölmesinin, insanlığın alnına çalınan utanç lekesi olduğunu vurguladı. İşgalci İsrail'e boyun eğmeme çağrısı yapan Hamas, derhal yardımların Gazze'ye ulaştırılmasını istedi.

Gazze'de 13 çocuğun açlıktan ölmesi sonrası Hamas dünyaya isyan etti
Gazze'de 13 çocuğun açlıktan ölmesi sonrası Hamas dünyaya isyan etti
GİRİŞ 01.03.2024 19:37 GÜNCELLEME 01.03.2024 19:42
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Hamas, Sağlık Bakanlığının, Gazze ve kuzeydeki diğer kentlerde yaklaşık 13 çocuğun yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle öldüğünü duyurmasının ardından açıklama yaptı.

BM'YE TEPKİ: BAŞARISIZLIĞIN İLANI

Çocukların açlıktan ölmesinin, Birleşmiş Milletler (BM) ile uluslararası toplumun, "çocukları açlıktan koruma görevindeki başarısızlığının ilanı" olduğu kaydedildi.

"İNSANLIĞIN ALNINA ÇALINAN BİR UTANÇ LEKESİDİR"

"Bu, insanlığın alnına çalınan bir utanç lekesidir ve modern çağda gerçekleşen tehlikeli bir emsaldir." ifadesi kullanılan açıklamada, BM ile uluslararası yardım kuruluşlarına başta kuzeydekiler olmak üzere Gazze'deki siviller ile çocukları kurtarmak için acilen harekete geçme çağrısı yapıldı.

"İŞGALCİ İSRAİL'E BOYUN EĞMEYİN" ÇAĞRISI

İnsani değerleri ve uluslararası hukuku hiçe sayarak Filistin halkına karşı soykırım ve etnik temizlik uygulayan İsrail'in direktiflerine boyun eğmeme çağrısı yapılan açıklamada, yardım kuruluşlarından, bir felaketin önüne geçmek için tıbbi ve gıda yardımlarını mümkün olan en kısa sürede Gazze'ye ulaştırmaları istendi.

AÇLIK VE SUSUZLUKTAN ÖLEN ÇOCUK SAYISI 13'E ÇIKTI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Kemal Advan Hastanesinde 4 çocuğun daha açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetmesiyle ölen çocukların sayısının 13'e yükseldiğini duyurmuştu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra dün yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin durmasının, 700 bin kişinin idama mahkum edilmesi anlamına geldiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah bizi affetsin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun başta bu araplara sonra bütün müslümanlara
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbim
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    biz müslümanlar uyumaya devam ettikçe daha çok bu durumları görürüz İslam beldelerinde
    Cevapla
  • mursal 1 ay önce Şikayet Et
    Allah İsraili yerin dibine bairsin inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim