ABD'den Gazze hamlesi! Biden'dan 'insani yardım' açıklaması! Skandal Ukrayna gafı

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen günlerde Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacaklarını duyurdu.

GİRİŞ 02.03.2024 00:14 GÜNCELLEME 02.03.2024 09:26

Son dakika Joe Biden haberleri: Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, ilerleyen günlerde Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde ilk olarak Ürdün, Filistin sahillerine havadan yardım kitleri yollamıştı.

ABD'den Gazze hamlesi! Biden'dan 'insani yardım' açıklaması! Skandal Ukrayna gafı

'YAŞANAN OLAY TRAJİK VE KORKUTUCU'

Joe Biden, Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, yardım beklerken İsrail tarafından vurularak öldürülen Gazzeli sivillerle ilgili olarak, "Gazze'nin kuzeyinde (Filistinlilerin) insani yardıma ulaşmaya çalışırken yaşanan olay trajik ve korkutucu. Oradaki hayatların kaybı çok üzücü." ifadesini kullandı.

ABD'den Gazze hamlesi! Biden'dan 'insani yardım' açıklaması! Skandal Ukrayna gafı

Masum insanların yiyecek bulmak için çabalarken "savaşa yakalandığını" ifade eden Biden, "Onların yardıma ulaşmaya çalışırken karşılaştıkları durumu gördünüz. Daha fazlasını yapmalıyız ve ABD olarak yapacağız." dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GAZZE'YE HAVADAN İNSANİ YARDIM ATMAYA BAŞLAYACAĞIZ'

Biden, "Önümüzdeki günlerde, Ürdün'e katılarak (Gazze'ye) havadan insani yardımları atmaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

ABD'den Gazze hamlesi! Biden'dan 'insani yardım' açıklaması! Skandal Ukrayna gafı

GAZZE YERİNE UKRAYNA DEDİ

Gazze'ye havadan atacakları yardımla ilgili cümlesinde Biden'ın sehven Gazze yerine "Ukrayna" demesi de dikkati çekti.

Biden, İsrail tarafıyla daha fazla insani yardımın bölgeye gönderilebilmesi için görüşmelerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 263
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nicin havadan birakin normal bir sekilde verilsin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz sarayda göstermelik bir iftar yemeği verirler, ABD aç Gazzelilere uçaktan yiyecek atıyor havası basılır, (belki bu konuda film bile çekerler). Bunların korkusu Ramazan vs değil. Ülkelerindeki asker bile bu soykırıma isyan edip yakarken o askerin ruhunda BİDEN ve NETENYAHU'nunda istikbalini yaktı. Seçimlerde etekleri de tutuştu..Daha beter olacaklar..
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin yardımına kim güvenir be !
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu bıdon aman sen uzak dur, agzına yuzune bulastırıyorsun bunak adam
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistin halkını nasıl topluca katledebilirizin can bulmuş hali..!Bir yandan yardım yapıyoruz ayağına abd yi parlat,bir taraftan da israilin katline seyirci kal,bir taşla iki kuş misali...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP yönetimine ‘danışman’ sopası: İmamoğlu cephesinden Özel’e ‘umut hakkı’ ayarı!
İzmir'in fiyaskosu: 3 Belediye Başkanı değişti 15 senedir bitmedi: Mağdurlar isyan ediyor