İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan 'olağanüstü' Gazze kararı!

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT), 5 Mart'ta İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'ndeki duruma ilişkin dışişleri bakanları düzeyinde 'olağanüstü' toplantı düzenleyeceği açıklandı.

GİRİŞ 02.03.2024 03:24 GÜNCELLEME 02.03.2024 09:48
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

İİT'nin internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları görüşmek üzere Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde üye ülkelerin katılımıyla Dışişleri Bakanları Konseyi'nin düzenleneceği belirtildi.

Dışişleri Bakanları Konseyi'nin 5 Mart'taki toplantısından önce, İİT Genel Merkezi'nde gündem ve karar taslağı konusunda "üst düzey çalışanların çalışma yapacağı" bilgisine yer verildi.

Dışişleri bakanları nezdinde Cidde'de yapılacak toplantıda, Gazze'de İsrail'in saldırıları sonrasındaki son durumun yanı sıra Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail'in Filistin'e yönelik soykırım suçundan yargılanması konusunun ele alınması bekleniyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 163
  • Dadaş 1 ay önce Şikayet Et
    Aha yine toplanıyorlar vay arkadaş toplanın sonra dağılın tüküreyim sizin isbirlinize ordularimiz yokmu bizim ve bu tüm İslam ülkelerinin yazıklar olsun Rabb'im hesabını ilk liderlerden soracaktır sonra biz sessiz avane halklardan
    Cevapla
  • Emin 1 ay önce Şikayet Et
    İsraille ilişkilerini bitiremeyen,savaş cıkaramayan siyonist teşkilatı olarak bakıyorum .
    Cevapla
  • Yiğit 1 ay önce Şikayet Et
    Acilen tüm ilişkiler askıya alınmalıdır
    Cevapla
  • Yiğit 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzeyi verdiklerini deklare edecekler herhalde. Allahda onlara müstehaklarını versin.
    Cevapla
  • mert 1 ay önce Şikayet Et
    eger imanliysaniz Allah korkusu varsa siyonistlerle tüm iliskileri acilen kesersiniz!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü