Maduro'dan dünyaya İsrail tepkisi! Katliamlar için çağrı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, uluslararası hukukun Gazze'deki soykırımı durdurma konusunda yetersiz kaldığını belirterek, "Her gün işlenen bu katliam karşısında uluslararası hukuk ne yapıyor? Neden Gazze halkını korumuyor?" dedi

GİRİŞ 02.03.2024 07:08 GÜNCELLEME 02.03.2024 09:11
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC) VIII. Zirvesi'ne katılmak üzere ada ülkesi Saint Vincent ve Grenadinler'de bulunan Maduro, basın mensuplarının Gazze'ye ilişkin sorusunu yanıtladı.

"ULUSLARARASI HUKUK NE YAPIYOR?"

Maduro, "Gazze'de devam eden soykırımı liderlerle ele alacağız. Uluslararası hukuk Gazze'deki katliamı ve soykırımı durdurma konusunda yetersiz kalıyor. Her gün işlenen bu katliam karşısında uluslararası hukuk ne yapıyor? Neden Gazze halkını korumuyor? Sadece ABD ve Avrupa'nın çıkarlarını korumak için sesini yükseltiyor." ifadesini kullandı.

"EMPERYALİZMİN KATLİAMINI GİZLEMEYE Mİ YARIYOR?"

İsrail'in Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırısını hatırlatan Maduro, şöyle devam etti:

"Yiyecek isteyen bu insanları neden öldürdünüz? Filistinli siviller, insani yardım almaya çalışırken, İsrail askerleri silahlarıyla 107'den fazla insanı katletti. Bunun adı nedir? Uluslararası hukuk mudur? Soruyorum, nerede bu uluslararası adalet? Yani uluslararası hukuk neye yarıyor? Sadece emperyalizmin katliamını gizlemeye mi yarıyor?"

Öte yandan Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves, CELAC Zirvesi açılış konuşmasında, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayarak, "özgür ve bağımsız" Filistin Devleti'nin kurulması çağrısında bulundu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Moduro adamsın güvenlik konseyi zayıfın güçsüzün yanında değil güçlüyü korumak için var tüm satılmış liderler senin ayağının tozu olamaz
    Cevapla
  • Harun raşit öz 1 ay önce Şikayet Et
    Adamsın maduro satılmış arab liderler demeye dilim varmıyor satılmış hain ler diyelim Netanyahu nedemişte savaş başladıgında arab lider gılıklı abd Avrupa nın uşaklarına eger koltuklarınızda oturmak istiyorsanız sesinizi çıkarmayın uslu uslu oturun demiş ti onlarda uslu uslu oturuyor lar yazık lar olsun inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    adamsın vicdanlısın
    Cevapla
  • 1453 1 ay önce Şikayet Et
    Adamsın maduro yu mahmut yapalım inşallah kurtuluşa erenlerden olur
    Cevapla
  • Kığılı 1 ay önce Şikayet Et
    İşete insan olan her kes Maduro gibi dünya kamooyununa duyuyo ticaret yapmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...