Şoke eden ses kaydı: Alman subaylardan Kırım'ı vurma planı

Alman subayların, Başbakan Scholz'un itirazına rağmen Ukrayna'ya gizli füze sevkiyatını ve Kırım Köprüsü'nün vurulmasını tartıştığı ortaya çıktı. Almanya ses kaydını doğrularken; Rusya, Berlin'den konuyla ilgili izahat istedi.

Şoke eden ses kaydı: Alman subaylardan Kırım'ı vurma planı
Şoke eden ses kaydı: Alman subaylardan Kırım'ı vurma planı
GİRİŞ 02.03.2024 14:05 GÜNCELLEME 03.03.2024 17:00
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Rusya'nın uluslararası propaganda kanallarından Russia Today'in (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Rus sosyal medya platformu VK'da, Almanya'yı zor durumda bırakan bir ses kaydı yayınladı.

ALMAN SUBAYLAR, GİZLİ FÜZE SEVKİYATINI VE KIRIM KÖPRÜSÜNÜN VURULMASINI TARTIŞIYOR

Ses kaydında, Alman hava kuvvetleri subayları, Başbakan Olaf Scholz'un vetosuna rağmen 500 km menzile sahip "Taurus" füzelerinin Kiev'e gizlice nakledilmesi ve "doğudaki köprünün" (Kırım Köprüsü kast ediliyor) vurulması olasılığını tartışıyor.

Medyaya yansıyan deşifre metnine göre, Alman Hava Kuvvetleri eğitmeni, 100 Taurus füzesinin iki parti halinde Kiev'e nakledilmesini öneriyor; Rafale savaş uçağıyla Taurus füzelerini kullanarak saldırı olasılığını tartışıyor; füzeleri Ukrayna'ya tesliminden sonraki 8 ay içinde kullanıma hazır olacağına dikkat çekiyor; konuşmanın bir yerinde Alman subay, "Kırım Köprüsü'nün yıkılması için 10 hatta 20'den fazla füze gerekebilir." diyor.

RUSYA, ALMANYA'DAN İZAHAT İSTEDİ

Simonyan, konuşmanın 40 dakikalık kaydının kendisine "üniformalı yoldaşlar" tarafından verildiğini, kaydın 19 Şubat'a dayandığını söyledi. Alman ordusuna atfedilen görüşmede, Ukrayna'da İngiliz ve Amerikan askeri personelinin varlığına ilişkin sözler de yer aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'nın Berlin'den açıklama istediğini söyledi.

ALMAN SAVUNMA BAKANLIĞI KAYDI DOĞRULADI; SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Alman Der Spiegel dergisi, Almanya Savunma Bakanlığı'nın, Alman subaylar arasındaki konuşmanın kaydına ilişkin ilk analizinin sonuçların yazdı. Buna göre Alman ordusu, söz konusu kaydın montaj olmadığını belirtti. Bir Alman Bakanlık Sözcüsü, Askeri Karşı İstihbarat Servisi'nin (MAD) konuyla alakalı soruşturma başlattığını, Hava Kuvvetleri içindeki dahili konuşmaların dinlenip dinlenmediğini araştırdığını söyledi.

SCHOLZ'DAN AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman hava kuvvetleri subayları arasında Ukrayna'ya destek konusunda yapılan görüşmelerin ses kaydının Rusya'da yayınlanmasına ilişkin olayın hızla aydınlatılacağını söyledi. Scholz, ses kayıtlarının yayınlanmasını "çok ciddi bir konu" olarak nitelendirdi. Scholz, bir gazetecinin bunun dış politikada sorun olup olmayacağına ilişkin sorusuna ise, "İşte bu yüzden bu konu artık çok dikkatli, çok yoğun ve çok hızlı bir şekilde aydınlatılıyor. Bu da gerekli." yanıtını verdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • mahmuthan 1 ay önce Şikayet Et
    1. dünya savaşı işte bu sekilde çıkarılmıştı.Sonuc kocaman Osmanlı Devletinin yıkılması oldu.
    Cevapla
  • BARIŞ iyidir. 1 ay önce Şikayet Et
    Yine bir "Oldu bittiyle" karşılaşmayalım. Global Çete ülkeleri birbirine kırdırıyor, üstüne savaş giderlerini de çalarak karşılıyor.
    Cevapla
  • Amele Mühendis 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç gizli bir görüşmede İsrail'i vuralım diyen Alman subayı yok ortada.Ne diyor Allah hristiyanlarla yahudiler birbirinin dostudur diyor.Onları Allah kahretsin...
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 ay önce Şikayet Et
    Buda amerikanın almanyaya bi kazı hadi cıkartsın şimdi
    Cevapla
  • Nuri er 1 ay önce Şikayet Et
    Abd de oynak putinde hiç birine güvenmeyecek Rusya belini doğrultu mu dünyayı karıştırıyor. Hepsi aynı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!