İsrail'den İHA'yla suikast: 6 ölü

İsrail ordusunun Lübnan'da düzenlediği hava saldırılarında, 6 Hizbullah mensubunun öldüğü belirtildi. İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'ın güneyinde yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 229'a yükseldi.

İsrail'den İHA'yla suikast: 6 ölü
İsrail'den İHA'yla suikast: 6 ölü
GİRİŞ 02.03.2024 16:33 GÜNCELLEME 02.03.2024 16:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İsrail'e ait insanız hava aracı (İHA), Lübnan'ın güneyinde, sınırdaki Nakura beldesi yakınlarındaki bir aracı hedef aldı.

Hizbullah yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıda mensupları Ali Abdunnebi Kasım, Mustafa Hüseyin Selman, Mahmud Ali Gabris, Faruk Muhammed Harb, Abbas Ahmed Halil ve Hüseyin Muhammed Bedavi'nin öldüğünü duyurdu.

Hizbullah ayrıca İsrail'e ait kuzeydeki Liman yerleşim birimine kamikaze İHA ve Cel el-Alem mevzisine füze ile saldırı düzenlendiğini kaydetti.​​​​​​​

İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'ın güneyinde yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 229'a yükseldi.

Çatışmalarda ayrıca; 45 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ha Hizbüşşeytan - Ha İsrail - Ha İran. Hepsi aynı yolun yolcusu, çıkar ortağı. Yok birbirlerinden farkları. Farkı görünüşleri. Ara sıra böyle didişmeleri, hırlaşmaları olur. Olacak o Kadar.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail, müttefiklerini öldürüyor. Ha israil, ha İran. Yok birbirlerinden farkları...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İranlılar neden bir şey yapamıyorsunuz sesiniz solunuz kesildi yapamazsınız yapamazsınız yapamazsınız siz aynı kafada mısınız sadece Müslümanlara Şahinseniz
    Cevapla
  • H.Dr. 1 ay önce Şikayet Et
    Dünyayı hep bu yalanlarla uyutuyorlar, İran, Lübnan ve Yemen Şiası asla İtrailin aleyhinde bulunamaz. Aynı şekilde, İtrailde Hizbuşşeytanların aleyhinde bulunamazlar, her iki fitne toplumlarıda birbirlerinin varlığı için olmazsa olmazdırlar. Biri diğeri için, diğeride öbürü için var güçleriyle masum vatan ve dinlerine sahip çıkan ehli sünnet müslümanları imha etmekte bir çalışırlar.
    Cevapla
  • nihat 44 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin. şehadetlerini kabul etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!