İtalyan savaş gemisi, Kızıldeniz’de İHA’yı imha etti

İtalya Savunma Bakanlığı, Kızıldeniz’de görev yapan Nave Duilio’nun kendisine doğru yaklaşan bir İHA’yı havada imha ettiğini duyurdu.

GİRİŞ 03.03.2024 10:29 GÜNCELLEME 03.03.2024 11:15

İtalya Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Meşru müdafaa ilkesini uygulayan Nave Duilio, Kızıldeniz'de bir insansız hava aracını düşürdü. Daha önceki saldırılarda kullanılanlarla benzer özelliklere sahip olan İHA, İtalyan gemisinden yaklaşık 6 kilometre uzaktaydı ve gemiye doğru uçuyordu” denildi.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, yaptığı açıklamada, “Husi terörist saldırıları uluslararası hukukun ciddi bir ihlalidir ve ekonomimizin bağlı olduğu deniz trafiğinin güvenliğine yönelik bir saldırıdır. Bu saldırılar, bazı ülkelere zarar vermek ve diğerlerinin işini kolaylaştırmak için sadece askeri değil her türlü imkanı kullanan hibrid bir savaşın parçasıdır. Nave Duilio, uluslararası hukukun korunmasını sağlamak ve ulusal çıkarları korumak için Kızıldeniz'de faaliyet göstermektedir” dedi.

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten itibaren Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor, bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenliyor.

KAYNAK: İHA, AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok