Katil İsrail, yardım bekleyen onlarca kişiyi öldürdü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de yardım bekleyenlere yönelik düzenlediği saldırıda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

GİRİŞ 03.03.2024 19:47 GÜNCELLEME 04.03.2024 09:59
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, Gazze'nin kuzeyinde yüzbinlerce aç insana karşı sistematik bir soykırım savaşı yürüttüğünü belirtti.

Kudra, İsrail güçlerinin, Gazze kentinin güneyindeki El-Kuveyti Kavşağında "korkunç bir katliam" işlediğini ve bu katliamda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını dile getirdi.

İsrail ordusunun bugün, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Belah'ta insani yardım aracını hedef alması sonucu 9 kişi öldürülmüş, onlarcası yaralanmıştı.

İsrail ordusu daha önce de 29 Şubat sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almıştı.

İsrail'in insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında 118 kişi ölmüş, 760 kişi yaralanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 178
  • Barbarlık 4 ay önce Şikayet Et
    İNSANLIK, HUKUK ayaklar altında.
    Cevapla
  • canacan 4 ay önce Şikayet Et
    kusura bakmayın Osmanlıdan kurtuluşu kutlayan arap ülkeri bu zülme ortak ben bu kadarını diyorum.
    Cevapla
  • AHMET 4 ay önce Şikayet Et
    Güzellik uykusunda olan ve her türlü fedakarlıktan geri duran biz müslümanlara da yazıklar olsun!
    Cevapla
  • Eyya 4 ay önce Şikayet Et
    dünya artık bu zulmü görmeli ve yıllarca lanetler yağdırdıkları Hitlerden özür dilemelidir hatta anısına büyük bit anıt dikmelidir biz görüyorduk yıllardır ama dünyanın büyük bir kısmı israil zulmüne ilk kez bu kadar yakından tanık oluyor yahudi bu işte...
    Cevapla
  • aaaa 4 ay önce Şikayet Et
    kahrolası israil kafirinin bir savaş kanunu yok....Allah onları yok etsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...
ABD'li ünlü ekonomist Hanke: Türkiye'nin enflasyonunu yıllık %25,6 olarak ölçüyorum