BM Raportörü'nden ABD'ye "İsrail'in saldırılarını durdur" çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, ABD'ye "Gazze'ye havadan gıda yardımı yapmak yerine İsrail'in saldırılarını durdurması" yönünde çağrıda bulundu.

BM Raportörü'nden ABD'ye "İsrail'in saldırılarını durdur" çağrısı
BM Raportörü'nden ABD'ye "İsrail'in saldırılarını durdur" çağrısı
GİRİŞ 04.03.2024 22:59 GÜNCELLEME 04.03.2024 23:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Albanese, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Gazze'de Yezen el-Kefarne isimli çocuğun "açlık nedeniyle" hayatını kaybettiğini ve bu sebeple yaşamını yitiren çok sayıda Filistinli çocuktan biri olduğunu belirtti.

Filistinli Yazan, işgalci İsrail yüzünden Gazze'de açlıktan can verdiFilistinli Yazan, işgalci İsrail yüzünden Gazze'de açlıktan can verdi

"İSRAİL SALDIRILARINI DURDURUN"

"Kefarne nur içinde yatsın" ifadesini kullanan Albanese, ABD'ye, İsrail'in her gün bölgeye girmesini engellediği yüzlerce yardım kamyonunun yerini tutamayacak birkaç gıda paketini havadan atmak yerine "İsrail'in saldırısını durdurması" çağrısını yaptı.

ABD, 2 Mart'ta Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile Gazze’ye havadan 38 bin öğünlük gıda içeren insani yardım attığını duyurmuştu.

Gazze'nin kuzeyinde, açlıktan hayvan yemi yemek zorunda kalan çocuklar zehirleniyorGazze'nin kuzeyinde, açlıktan hayvan yemi yemek zorunda kalan çocuklar zehirleniyor

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230'u çocuk, 8 bin 860'ı kadın olmak üzere 30 bin 534 Filistinli öldürüldü, 71 bin 920 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • özgürfilistin 1 ay önce Şikayet Et
    21. yüzyıl ve müslümanların hali... izle ey sözde müslüman mısır, suudi arabistan, bae,... sıra size gelecek
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    topu birbirine Atan kimsenin gücü ve lafı para etmediği bir bm vb ne kadar kuruluş varsa canı cehenneme
    Cevapla
  • Osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    BM denilen şer yuvası dünyada istedikleri gibi. Hareket yapan istedikleri devleti yöneten Beşli çetenin terör örgütü
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Defalarca dedim bu savasi bir tak ABD durdura bilir cünkü güclü basla kimse durudramaz ne bm ne uad mahkemesi cümkü dünyada adalet yok insan hakki yok güclünün hakki var ama abd savas bitsin istemiyor ne filistinde nede Ukraine de
    Cevapla
  • Cafer 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler Gazze'deki soykırımı ve açlıktan ölen çocukları 5 aydır seyrediyor yazık Yahudi'yle diplomatik ilişkiyi kesseler sorun çözülecektir ama Müslümanlarda o irade yok Yahudi'de bunu biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...