ABD'den flaş Gazze açıklaması! İşgalci İsrail'e sert tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in ağır bombardımanlarının devam ettiği Gazze'deki durumun "kabul edilemez" olduğunu, daha fazla gıda yardımına izin vermesi için İsrail'e baskı yapılacağını ifade etti.

GİRİŞ 05.03.2024 00:25 GÜNCELLEME 05.03.2024 09:43
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, günlük basın toplantısına gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İSRAİL'İN İNSANİ YARDIMLARI ENGELLEMESİNE TEPKİ

Geçen hafta İsrail'in insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısına değinen Miller, söz konusu olayın, insanların gıda, su ve ilaç konusunda çaresiz olduklarını "acı verici bir şekilde ve açıkça ortaya koyduğunu" söyledi.

Miller, "Ebeveynler çocuklarını nasıl besleyecekleri konusunda çaresiz kalmış durumda. Birçoğu bir sonraki öğünün nereden geleceğini veya gelip gelmeyeceğini bilmiyor." dedi.

"KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ"

Gazze'deki insani durum konusunda "son derece endişeli" olduklarını belirten Miller, "Durum kesinlikle kabul edilemez. İşte bu nedenle ABD, mümkün olduğu kadar çok kanal aracılığıyla Gazze'ye yapılan yardımı artırmaya ve sürdürmeye odaklanıyor." diye konuştu.

"GEÇİCİ BİR ATEŞKES İÇİN BASKI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Miller, Gazze'nin kuzeyine yapılan gıda teslimatlarının artırılmasını kolaylaştırması için İsrail hükümetine baskı yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Gazze'ye büyük bir yardım akışına izin verecek ve dağıtım sorunlarını hafifletecek bir rehine anlaşması yoluyla geçici bir ateşkes için baskı yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YARDIM ALMAYA ÇALIŞAN 127'DEN FAZLA FİLİSTİNLİNİN İŞGALCİLER TARAFINDAN KATLEDİLMESİ

Uluslararası Adalet Divanının (UAD) 26 Ocak'ta İsrail'e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında "Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanmasının" yer almasına rağmen İsrail güçlerinin sadece geçen hafta, 2 gün içinde insani yardım almaya çalışan sivilleri hedef aldığı saldırılarında 127'den fazla Filistinli ölmüş, 760'ı aşkın Filistinli yaralanmıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Hakan Taşçı 4 ay önce Şikayet Et
    Yüzsüz utanmaz suç ortağı olan Abd silah vve bomba verdiğiniz sürece İsrail bombalar.Irak kuceyte saldırdığı zaman veya Rusya Ukraynaya:saldırdığı zaman yaptırımları gördük.İsraile neden yaptırım uygulanmıyor.Ciddiyetten uzaksınız.Katil.Soykırımcısınız.
    Cevapla
  • M.i 4 ay önce Şikayet Et
    ABD ve AB hep kaçamak cümleler le dünyaya göz boyama yapıyor fakat niyetleri sözlerinden belli ne diyor geçici ateşkes yok israile baskı yapıyormuş yahu kaçıncı BM Kararını veto ettin gemilerini çek silah verme güvenlik Konseyine savaşı durdurma kalıcı barış uluslararası barış gücü ile tampon sınır oluşturma ne kadar işgal edilen filistinli evlerinin tahliyesi kararı al bakalım hadi
    Cevapla
  • Yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    Süper Güç Amerikaaa!!! Koşulsuz ateşkes, koşulsuz acil sağlık ve gıda yardımı.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Başlığa bakınca Amerikan medyası mı acaba diye içimden geçti? Sanki bütün bu yaşananların sorumlusu ve teşvikçisi Biden ve Amerika değilmiş gibi temize çıkarmak gibi bir çaba görüyorum. Amerika ve AB destek verilmeseydi bütün olanlar yaşanır mıydı?
    Cevapla
  • oflu 4 ay önce Şikayet Et
    musluman abd-izrail-ingilize inanir ...ama kendi dinine inanmaz-neden cok okumus -cok bilgili-cok akilli oldugundan.........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Anne, kızı ve dede öldü, 3 yaralı
Geçmişten günümüze Türk devletleri hangileri: Milattan öncesine dayanıyor