Hamas'tan ateşkes açıklaması! ABD ve İsrail'i suçladılar

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, Mısırlı ve Katarlı arabulucuların kendilerine sundukları ateşkes anlaşmasına dair önerilere cevap verdiklerini belirterek, "Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varılmasını engelleyen İsrail'dir” dedi.

GİRİŞ 05.03.2024 22:55 GÜNCELLEME 06.03.2024 09:39
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

ABD, Katar ve Mısır arabuluculuğunda İsrail ve Hamas arasında yeni bir esir takasını da içeren ateşkes anlaşmasına dair görüşmeler sürerken, Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

HAMAS, İSRAİL'İ ATEŞKES ANLAŞMASINI GECİKTİRMEKLE SUÇLADI

Hamdan, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında, Mısırlı ve Katarlı arabulucuların kendilerine sundukları ateşkes anlaşmasına dair önerilere cevap verdiklerini belirterek, İsrail’i ateşkes anlaşmasını geciktirmekle suçladı.

'ATEŞKES ANLAŞMASINA VARILMASINI ENGELLEYEN İSRAİL'DİR'

Verdikleri cevapta, ateşkes sağlanması, İsrail’in Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesi, yerinden edilmiş kişilerin özellikle kuzeyde bıraktıkları bölgelere geri dönmeleri ve yeterli yardım ile Gazze Şeridi’nin yeniden inşasının sağlanmasına yönelik taleplerini yeniden teyit ettiklerini aktaran Hamdan, İsrail birlikleri Gazze'den çekilene ve yardımların girişine izin verilene kadar esir takası olmayacağını vurguladı. Hamdan, "Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanana kadar esir değişimi olmayacak. Şartlar yerine getirilmezse esir meselesi masada olmayacak. Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varılmasını engelleyen İsrail'dir" dedi.

'ABD'NİN ARAYIŞI SİYASİ BİR SAÇMALIKTIR'

ABD’nin Gazze'de ateşkes sağlanması için yürütülen müzakere sürecinde İsrail’e herhangi bir baskı uygulamadığına dikkat çeken Hamdan, "ABD’nin İsrail'in çatışmaları sadece birkaç haftalığına durdurup sonra yeniden başlatma arayışını desteklemesi siyasi bir saçmalıktır" dedi.

Havadan sağlanan yardımların Gazze halkının ihtiyaçlarının sadece küçük bir kısmını karşıladığını ifade eden Hamdan, “Washington'a, yardımın bırakılmasından ziyade en önemli şeyin İsrail'e silah tedarikinin durdurulması olduğunu söylüyoruz” dedi.

Hamdan, ayrıca Arap ve Müslüman ülkelerin Gazze’deki soykırımı durdurmak için ciddi adımlar atması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 110
  • Horlama 1 ay önce Şikayet Et
    ABD şeytani plan peşinde Suriye'de Irak'ta teröre verdiği desteği biliyoruz .. Bizim siyasiler kör değil.. millet devletin uyumadığını biliyor..
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Mezhepçi ve takiyyeci İran ve aveneleri, sahne arkasında İsrail ve ABD'nin çıkar ortağıdır. Takiyyesi gereği, rejimin adında İslam kelimesini kullanır İran. Sakalına, sarığına ve söylemine aldanmayın, takiyyeleri gereğidir bunlar.
    Cevapla
  • Salih 1 ay önce Şikayet Et
    Muslüman ülkelerde müslüman lider yok iran yemen hariç
    Cevapla
  • Zeynelabidin 1 ay önce Şikayet Et
    İran'ın şeytanlığını göremeyecek kadar gözleri kör olanlar, şeytanı melek diye yutturmaya çalışıyorlar. Bildiğimiz şeytan İran ve aveneleri. pkk pkk teröristlerini koruyan ve kullanan, ortadoğuda milisleri aracılığı ile Müslüman katliamları yapan, Karabağ meselesinde Ermenistan'a her türlü desteği veren İran değil de kim. Hamas'ı fiştekleyerek Gazze'yi ateşe atan kim. Cevap:Şeytan İran.
    Cevapla
  • Yunus Emre 1 ay önce Şikayet Et
    Şaka dimi bu İran Osmanlıya ihanet etti ve şuanda bize orta Doğu'da İsrail'den sonra en çok zarar veren ülke
    Cevapla
  • Yunus Emre 1 ay önce Şikayet Et
    Şaka dimi bu İran Osmanlıya ihanet etti ve şuanda bize orta Doğu'da İsrail'den sonra en çok zarar veren ülke
    Cevapla
  • Suvari 1 ay önce Şikayet Et
    Güzel yayın
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 1 ay önce Şikayet Et
    Korkak siyonist sermayesi,yahudi katiller her milletin içinden makam mevki servet düşkünü satılık aşağılık kripto uşaklar bulup dünyadaki zulüm ve sömürülerini sürdürüyor.masum insanları aç susuz bırakıp organlarını gaspediyor.En aşağılık olanlar makam mevki servet sahibi olmak için ikdidar sahiplerine kuyruk sallayıp kemik peşinde koşanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...