İşgalci İsrail'den Mescid-i Aksa açıklaması

İsrail hükümeti, iktidar ortağı aşırı sağcıların talebinin aksine Ramazan ayında işgal altındaki Mescid-i Aksa'da Filistinlilerin ibadet etmesine kısıtlama getirmeyeceğini iddia etti. Sayının önceki yıllarla aynı olacağı belirtildi.

İşgalci İsrail'den Mescid-i Aksa açıklaması
İşgalci İsrail'den Mescid-i Aksa açıklaması
GİRİŞ 06.03.2024 00:27 GÜNCELLEME 06.03.2024 00:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, hükümet üyeleri ve güvenlik yetkilileriyle Filistinlilerin Ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişlerine ilişkin yaptığı toplantıdan çıkan kararlar paylaşıldı.

Ramazan'ın ilk haftasında önceki yıllarda olduğu gibi aynı sayıda Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verileceği kaydedilen açıklamada, kararın Ramazan'da düzenlenecek haftalık güvenlik ve asayişe ilişkin durum değerlendirmesiyle gözden geçirileceği belirtildi.

İSRAİLLİ BAKANIN SKANDAL MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Öte yandan, İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Netanyahu hükümetinin söz konusu kararının ardından İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi Ramazan ayında da Tapınak Tepesi'ne (Mescid-i Aksa) hac ziyaretine izin verilmesi kararı, Başbakan Netanyahu ve küçük kabinenin 7 Ekim'de hiçbir şey yaşanmadığını düşündüğünü gösteriyor." yorumunu yaptığını aktardı.

Ayrıca Kanal 12, Ben-Gvir’in Ramazan'da Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerine herhangi bir kısıtlama getirilmemesi kararının İsraillilerin hayatını tehlikeye attığını ve Hamas'ın zafer kazandığına ilişkin bir tablonun ortaya çıkmasına neden olabileceğini iddia ettiği kaydedildi.

Ben-Gvir, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Hamas'ın Mescid-i Aksa'da kutlama yapması"nın İsrail'in zafer kazanmadığı anlamına geleceğini savundu.

İsrail kimliği taşıyan Filistinliler, Batı Şeria'da yaşayan Filistinli kadınlar ve 50 yaş üstü erkekler geçen yıl Mescid-i Aksa'ya girebiliyordu.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Allah kâfirleri helak eylesin, müslümanlara da birlik olmayı nasip etsin amin
    Cevapla
  • Tabiki 1 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Turan 1 ay önce Şikayet Et
    Filistin'in haklarını alabilmesi için illaki bir üçüncü dünya savaşı olması gerekiyor çünkü batı bunu istiyor
    Cevapla
  • Resul Ata 1 ay önce Şikayet Et
    Bu it İtrail çok yaşadı buna biz müslümanlar olarak buna bi son vermeliyiz hasbünallah ve nimel vekil ve nimel Mevla ve nimel basir özgür Filistin
    Cevapla
  • Barış şentürk 1 ay önce Şikayet Et
    İlk otobüsle gide bilirsin Allah kolaylık versin su gibi git su gibi gel inşallah
    Cevapla
  • ali 1 ay önce Şikayet Et
    bu siyonist cakallari vurmamiz gerek dunya nin basina bela bu siyonistler Refah gelmeli iktidara
    Cevapla
  • Ebu Ubeyde 1 ay önce Şikayet Et
    İktidara İslam gelmeli, Kur'an, sünnet gelmeli. Yeniden refah gelmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak