Erdoğan ve Abbas görüşmesi dünya basınında

Erdoğan ve Abbas'ın dün Ankara'da gerçekleşen görüşmesi dünya basınında geniş yer buldu.

GİRİŞ 06.03.2024 11:05 GÜNCELLEME 06.03.2024 11:23
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırladı. İki liderin görüşmesinde İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliam ele alındı. Görüşmenin ardından Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başkan Erdoğan, Katil İsrail'in soykırımlarına sert tepki göstererek, "Netanyahu ve cinayet ortakları döktükleri her kanın hesabını hukuk ve mahşer-i vicdan önünde verecektir." İfadelerini kullandı.

"FİLİSTİN DAVASININ SAVUNUCUSU"

Uluslararası haber ajansı AFP, Başkan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik uyarılarını flaş koduyla geçti. Başkan Erdoğan'ın İsrailli yerleşimcilerin İsrail - Filistin çatışmasının çözümündeki ana engellerden biri olduğunu söylediğine vurgu yapan AFP, "Erdoğan Filistin davasının savunucusu olmaya devam ediyor" ifadelerini kulllandı.

Yunan Kathimerini gazetesi, "Erdoğan İsrail'i soykırımla suçladı" başlıklı haberinde "Erdoğan İsrail'e sert bir uyarıda bulundu. İsrailli yerleşimcilere engel olunmaması halinde bunun ciddi sonuçları olacağını net bir şekilde vurguladı" ifadelerini kullandı.

Arab News Başkan Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verdiği haberinde, "Erdoğan, İsrailli yerleşimcilerin barışın önündeki en büyük engel olduğunu söyledi" sözlerini öne çıkardı.

"SONUÇLARI AĞIR OLACAK"

Al Arabiya 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, İsrailli yerleşimcilerin İsrail-Filistin ihtilafının çözümündeki ana engellerden biri olduğunu söyledi' dedi.

Middle East Eye, "'Erdoğan, İsrail'in Ramazan ayında kutsal mekanlara erişimi kısıtlaması durumunda 'ciddi sonuçlar' olacağı konusunda uyardı" ifadelerine yer verdiği haberinde, "Erdoğan açıklamasında radikal İsrailli siyasetçilerin, Müslümanların Harem-i Şerif'e girişinin kısıtlanması yönündeki talepleri tam anlamıyla bir hezeyandır. Böyle bir adım atılmasının sonuçları şüphesiz çok ağır olacaktır" sözlerine vurgu yaptı.

Çin haber ajansı Xinhua ise, 'Erdoğan: Türkiye Gazze'deki çatışmanın çözülmesinde garantör olarak harekete geçmeye hazır' başlığını tercih etti. Xinhua ayrıca garantörlüğün yanı sıra Erdoğan'ın verdiği iki devletli çözüm mesajlarını da öne çıkardı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 37
  • Saimmm 1 ay önce Şikayet Et
    Abbas hayatta mıymış.
    Cevapla
  • Osm 1 ay önce Şikayet Et
    Abbas yahudilerin adamıdır yoksa yıllardır o koltukta kalamazdi
    Cevapla
  • hun 1 ay önce Şikayet Et
    itraili vurma vakti geliyor.
    Cevapla
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    Abbas ne yapmaya çalışıyor. Türkiye 'yi garantör olarak kabul ettiğini neden söylemiyor. İsrail yanlısı mı bu adam
    Cevapla
  • murat 1 ay önce Şikayet Et
    tam üstüne bastın. Abbas katıksız İsrail uşağıdır
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ya reis sende tırsdın ise vay müslümanım diyenlerin haline
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası