Rusya'dan açıklama: Doğrudan asker çatışma olur!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD nükleer silahlarının Kuzey Avrupa’ya yerleştirilmesi halinde Rusya ile NATO arasında doğrudan askeri çatışma senaryosunda hedef olacağını bildirdi.

GİRİŞ 06.03.2024 13:49 GÜNCELLEME 06.03.2024 16:04
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD nükleer silahlarının, Kuzey Avrupa'ya yerleştirilmesi halinde Rusya ile NATO arasında doğrudan askeri çatışma senaryosunda hedef olacağını bildirdi.

AÇIKÇA ZARAR GÖRECEKLER

Zaharova, Soçi kentinde Dünya Gençlik Festivali çerçevesinde düzenlediği haftalık basın toplantısında, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb'un "ülkesinin nükleer caydırıcılığa sahip olmasının önemli olduğu" şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

ABD nükleer silahlarının Kuzey Avrupa'ya yerleştirilmesi halinde bu silahları alan ülkelerin güvenliğini güçlendirmeyeceğini belirten Zaharova, "Eğer Amerikan nükleer silahları Kuzey Avrupa'da ortaya çıkarsa bu silahları alan ülkelerin güvenliği sadece zayıflamakla kalmayacak, aynı zamanda açıkça zarar görecektir." ifadelerini kullandı.

"DOĞRUDAN ASKERİ ÇATIŞMA SENARYOSU..."

Bu silahların getireceği sonuçları anlamanın çok açık olduğuna dikkati çeken Zaharova, “Bu tür nesneler doğrudan bir tehdit kaynağı oluşturacaktır ve doğal olarak ülkemiz ile NATO arasında doğrudan askeri çatışma senaryosunun belirlediği meşru hedefler listesine de dahil olması da kaçınılmaz olacaktır. ABD'nin ve uydularının güçlü bir şekilde istediği şeyin de tam olarak bu olduğunu anlıyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 98
  • Mustafa Akın 2 ay önce Şikayet Et
    Putin reis işini bilir. Muhalif geçinen vatan hainlerini tek tek temizledi. Bizim küçük reis ders almalı.
    Cevapla
  • Bekir 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya kubaya nukleer fuzeler yerlestirmeli
    Cevapla
  • Bed Time Story 2 ay önce Şikayet Et
    Strateji başka şey ama ABD ile Rusya PKK/PYD ye desteğini koşulsu sürdürüyor. Gerisi hikaye.
    Cevapla
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Bos laf konusuyor ABD nükleer silahlari almanyada var dogu avrupada var bati kuzey svrupada var neden catismadin diye sorarlar adama
    Cevapla
  • Usame 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa amerikan koleliginden cikmasi lazim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD, Rusya'yı kızdıracak kararı duyurdu! Yarım milyar dolar değerinde...
Tarihin akışını değiştirecek karar! Arap ülkelerinden peş peşe mesajlar