Basra Körfezi'nde gerilim had safhada! İran'dan son dakika BAE ve Kuveyt duyurusu

İran, kontrolünde olan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de egemenlik iddiasında bulunduğu Basra Körfezi'ndeki üç ada hakkında Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'in yaptığı ortak açıklamayı "müdahaleci" olarak nitelendirdi.

GİRİŞ 06.03.2024 23:21 GÜNCELLEME 07.03.2024 09:32
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Son dakika İran haberleri: Orta Doğu'da İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları, Kuzey Avrupa'da ise Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken bir krizde Basra Körfezi'nde patlak verdi.

Basra Körfezi'nde gerilim had safhada! İran'dan son dakika BAE ve Kuveyt duyurusu

'İRAN İÇİŞLERİNE MÜDAHALE OLARAK KABUL EDİLİR'

İran Dışişleri Bakanlığı, Basra Körfezi'ndeki üç ada hakkında Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'in yaptığı ortak açıklamaya tepi gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani, konuya ilişkin, "Ebu Musa, Büyük Tunb ve Küçük Tunb'dan oluşan üç ada, İran topraklarının ayrılmaz ve ebedi bir parçasıdır ve söz konusu açıklamada veya diğer toplantılarda tekrarlanan ifadeler siyasi ve hukuki değerden yoksundur ve İran'ın içişlerine müdahale kabul edilir." ifadelerini kullandı.

Basra Körfezi'nde gerilim had safhada! İran'dan son dakika BAE ve Kuveyt duyurusu

Kenani, ülkesinin adalar üzerindeki egemenliğinin hiçbir zaman müzakereye açık bir konu olarak görmediğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, dün BAE'yi ziyaret ederek bu ülkenin Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya gelmişti.

Görüşme sonrasında iki ülke tarafından yayımlanan ortak açıklamada, Basra Körfezi'ndeki üç ada hakkında BAE'nin egemenlik iddiaları vurgulanmıştı.

Basra Körfezi'nde gerilim had safhada! İran'dan son dakika BAE ve Kuveyt duyurusu

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • ERCAN 1 ay önce Şikayet Et
    BAE ve KUVEYT geri adım atıp İRAN'A ait olduğunu kabul ederse mevzu kapanır aksi takdirde üst düzey rütbelilerini katleden abd ve israile karşılık veremeyen iran bu kez cazgırlığa kalkacaktır o kesin ama kesin olan bir şey daha var işte böyle bir aptallığı yapmaları evvelki yorumumda değim neticeyle sonuçlanır ve iran belasını bulur
    Cevapla
  • Hüsrev Ağa 1 ay önce Şikayet Et
    Yaşasın Bağımsız Güney Azerbaycan. Yaşasın Birlesik Büyük Azerbaycan
    Cevapla
  • fth 1 ay önce Şikayet Et
    Adalar İran anakarasından kopmuş gibi İran a daha yakın ,Akdeniz de İran desteği olsa idi Kıbrıs ın durumunu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İran Allah belasını versin
    Cevapla
  • German 50 1 ay önce Şikayet Et
    Ulan kuklalar,kendinize gelin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri