Kanada, Montreal'de Yahudi kuruluşların çevresinde protestolara geçici yasak getirdi

Kanada'nın Quebec eyaletinde mahkeme, Filistin'e destek veren grupların Montreal kentindeki Yahudi kuruluşlara ait binaların yaklaşık 50 metre yakınında protesto düzenlemesini geçici olarak yasaklama kararı aldı.

Kanada, Montreal'de Yahudi kuruluşların çevresinde protestolara geçici yasak getirdi
Kanada, Montreal'de Yahudi kuruluşların çevresinde protestolara geçici yasak getirdi
GİRİŞ 07.03.2024 15:09 GÜNCELLEME 07.03.2024 15:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Montreal'de bir sinagog ile Yahudi kuruluş "Federation CJA", İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden gruplarla İsrail yanlıları arasında yaşanan kargaşa nedeniyle mahkemeye başvurdu.

MAHKEME KARARI

Mahkeme, bunun üzerine Filistin'i destekleyen grupların Yahudi kuruluşlara ait binaların yaklaşık 50 metre yakınında protesto düzenlemesini geçici olarak yasakladı.

FİLİSTİN YANLISI GRUPLARA UYGULANAN YASAKLAR

Karara göre, 10 günlüğüne Yahudi kuruluşlara ait binalara yaklaşması yasaklanan gruplar arasında Bağımsız Yahudilerin Sesi (IJV), Montreal4Palestine, Montreal Filistinliler Gençlik Hareketi ve Alliance4Palestine'in yanı sıra Bara Iyad Abuhamed adlı bir kişi de yer aldı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    Kanada yönetiminin ipleri siyon yahudi köpeklerin elinde.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Çünkü Dünya ekonomisi yahudilerin elinde,paraya hükmeden Dünyaya hğkmeder.DALVERİR
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler her yerde neden yasak ve kısıtlama gelmiyor Müslümanlara yasak geliyor.Saldırgan ve insanları ötekileştiren hayvandan aşağı gören.nalını ırzını namusunu elinden almayı kutsal gören gören sapgın ve saldırgan yapıdır.Yasak ve jksıtlama Yahudilere uygulanmalıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?