NATO'dan son dakika İsveç duyurusu! İsveç NATO'nun 32'nci üyesi oldu

İsveç, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen giriş protokolü kabul töreniyle NATO'nun resmen 32. üyesi oldu.

GİRİŞ 07.03.2024 19:55 GÜNCELLEME 08.03.2024 09:33
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Son dakika İsveç NATO haberleri: İsveç, NATO'ya katılım için resmi kararını verdi. Gün içinde belgeler Washington'a ulaştırıldı. Böylelikle İsveç, NATO İttifakı'nın 32'nci üyesi oldu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsveç Başbakanı Ulf Kirstersson, Washington'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

NATO'dan son dakika İsveç duyurusu! İsveç NATO'nun 32'nci üyesi oldu

'İSVEÇ'E NATO'NUN 32. ÜYESİ OLARAK HOŞ GELDİNİZ DEMEK İSTİYORUM'

İsveç'in NATO ittifakına katılmasına ilişkin resmi giriş protokolünü basına gösteren Blinken, "Bu katılım belgesi ile birlikte İsveç'e, (NATO'nun kurucu anlaşması) Washington Anlaşması'nın bir tarafı ve NATO'nun 32. üyesi olarak hoş geldiniz demek istiyorum." ifadesini kullandı.

NATO'dan son dakika İsveç duyurusu! İsveç NATO'nun 32'nci üyesi oldu

'İSVEÇ İÇİN TARİHİ BİR AN'

İsveç'in katılımıyla NATO'nun artık daha da güçlü olacağını vurgulayan Blinken, "Bu İsveç için tarihi bir an, İttifak'ımız için tarihi bir an, NATO müttefiklerimizle transatlantik ilişkilerimiz için de tarihi bir an." şeklinde konuştu.

NATO'dan son dakika İsveç duyurusu! İsveç NATO'nun 32'nci üyesi oldu

Macaristan Ulusal Meclisi, İsveç'in NATO'ya katılımını 26 Şubat'ta onaylamış, böylece tüm müttefiklerin onay süreci tamamlanmıştı.

İsveç, 18 Mayıs 2022'de NATO'ya üyelik başvurusu yapmıştı.

STOLTENBERG: İSVEÇ'İN KATILIMI NATO'YU DAHA GÜÇLÜ TÜM İTTİFAK'I DAHA GÜVENLİ KILIYOR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsveç'in NATO'ya resmi olarak katıldığını bildirdi.

"İsveç, NATO'nun 32. üyesi oldu ve masamızda hak ettiği yeri aldı. Pazartesi günü NATO karargahında bayraklarını göndere çekmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullanan Stoltenberg, "İsveç'in katılımı NATO'yu daha güçlü, İsveç'i ve tüm İttifak'ı daha güvenli kılıyor." değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • MaKuS 1 ay önce Şikayet Et
    Baltık Denizinin Radyasyon denizi olmasına bir engel kalmadı artık !
    Cevapla
  • Haydi bakalım 1 ay önce Şikayet Et
    İsveç in natoya girmesi iyi oldu sebebi kara deniz askeri kuvvetleri çok disiplinli ve profesyonel olması eski Vikingler İran’a kadar gelmişlerdir korkusuzdırlar nato Rusya’yı vikinglerle beraber yenebilir soğuk hava şartlarına alışıklar 2024 Ekim sonu 2025 başı güçlü bir harekat başlar bence şimdiden yüksek eğitim var özel kuvvetler ordusunda
    Cevapla
  • Gutbetci66 1 ay önce Şikayet Et
    Bu zatiniz oldugu sürece isvec notaya giremez demisti ve yine tersini yapti:)
    Cevapla
  • DURSUN 1 ay önce Şikayet Et
    Reis sağ olsun
    Cevapla
  • Furkan 1 ay önce Şikayet Et
    Yıllar önce 6'ıncı filoyu protesto edenlere, önce namaz kılıp, arkasından dinsiz kafir Komünist diye saldıranlar şimdi NATO'ya kafir deyip beddua ediyor :-))) Allah'ın sopası yok dedikleri bu olsa gerek :-)))
    Cevapla
  • MaKuS 1 ay önce Şikayet Et
    Yıllar önce 6'ıncı filoyu protesto edenler CHP'lilerdi !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü