İsrail'in Eurovision'a katılmasına onay çıktı

Eurovision Şarkı Yarışması'nın düzenleyicisi Avrupa Yayın Birliği (EBU), siyasi bulunduğu için değiştirilen şarkı sözlerinin ardından, İsrail'in Eurovision'a katılmasına izin verdiğini duyurdu.

İsrail'in Eurovision'a katılmasına onay çıktı
İsrail'in Eurovision'a katılmasına onay çıktı
GİRİŞ 09.03.2024 10:32 GÜNCELLEME 09.03.2024 11:29
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Eurovision Şarkı Yarışması'nın düzenleyicisi olan Avrupa Yayın Birliği (EBU), İsrail'in Eurovision'a katılmasına izin verdiğini duyurdu.

Şarkıcı Eden Golan'ın "Hurricane" adlı şarkısı, mayıs ayında İsveç'in Malmö kentinde gerçekleştirecek yarışmada İsrail'i temsil edecek.

Şarkının sözlerinde değişikliğe gidilmesi istenmişti. Golan'ın önceki şarkıları "Dance Forever" ve "October Rain", EBU tarafından siyasi bulunduğu için reddedilmişti.

SİYASİ SÖZLER ŞARKIDAN ÇIKARILDI

İsrailli kamu yayıncısı Kan, şarkı sözlerinin değiştirilmeyeceğini duyursa da Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un devreye girmesiyle siyasi atıflı cümleler şarkıdan çıkarıldı.

ÇİFTE STANDART

Öte yandan Gazze'de devam eden İsrail saldırıları nedeniyle başta İzlanda ve Belçika tarafından, Ukrayna'ya savaş açan Rusya gibi İsrail'in de yarışmadan men edilmesi talep edilmişti. EBU'nun bu yönde bir tavır almaması ise tepki çekmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • KURTULUS 1 ay önce Şikayet Et
    rusya neden yok
    Cevapla
  • asıl yorum 1 ay önce Şikayet Et
    İyiki zamanında çıkmışız!!!
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    yahudiyi atamazlar çünkü yahudiler Türkiye dahil bütün dünyayı yönetenler
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 1 ay önce Şikayet Et
    Rusya'yı attılar ama İsrail'e izin veriyorlar. Nasıl bir Yahudi köpekliğidir bu böyle..
    Cevapla
  • Mehmet Şahin 1 ay önce Şikayet Et
    Terörist destekçisi, İnsanlık katili Avrupa!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
AK Parti'de değişim: 2K formülü