CENTCOM duyurdu: Gazze'ye doğru yola çıktı

CENTCOM Gazze'ye geçici liman inşası için gerekli malzemeleri taşıyan geminin Doğu Akdeniz'e gönderildiğini duyurdu

GİRİŞ 10.03.2024 13:58 GÜNCELLEME 10.03.2024 14:12
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılması amacıyla Gazze'ye geçici liman inşası için gerekli malzemeleri taşıyan geminin Doğu Akdeniz'e gönderildiğini duyurdu.

CENTCOM'un X sosyal medya platformu hesabından yapılan açıklamada, ABD donanmasına ait destek gemisi General Frank S. Besson'un geçici liman inşası için gereken malzemeleri taşıdığı bildirildi.

DOĞU AKDENİZ'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'ye deniz yoluyla insani yardım sağlanacağını açıklamasının ardından 36 saat geçmeden geminin, 9 Mart’ta Virginia’daki Langley-Eustis Ortak Üssü'nden Doğu Akdeniz'e gitmek üzere ayrıldığı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, dün ABD'nin Gazze sahiline insani yardım ulaştırmak amacıyla kurmayı planladığı geçici limanın inşasının 60 günü bulabileceğini açıklamıştı.

Gazze'deki geçici limanın kurulumunun bölgedeki müttefik ve ortaklarla yapılacağını belirten Ryder, bunun için Virginia eyaletindeki 7 ulaştırma tugayından askerlerin görevlendirildiğini duyurmuştu.

BİDEN GEÇİCİ LİMAN KURULMASI TALİMATI VERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, başkanların yıllık olarak Kongre ortak oturumunda yaptıkları "Birliğin Durumu" (State of the Union) konuşmasında Amerikan ordusuna Gazze sahiline geçici liman kurulması yönünde talimat verdiğini açıklamıştı.

Geçici limanla Gazze'ye deniz yoluyla daha yüksek miktarda insani yardımın gireceğini ancak Amerikan askerlerinin Gazze'ye ayak basmayacağını belirten Biden, "Bu geçici liman, yüksek miktarda insani yardımın her gün Gazze'ye girişini mümkün kılacaktır ancak İsrail de üzerine düşeni yapmalıdır. İsrail, Gazze'ye daha fazla insani yardımın girişine izin vermeli ve insani yardım çalışanlarının ateş altında kalmadığından emin olmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 145
  • feyza acik 1 ay önce Şikayet Et
    Itrail ona birsey demez niye liman kuruyor direk gitsin versin yardimini yalanci sahtekarlar yardim edecekse savasi durdursun oda bir tarafdan oldurecek filistinlileri defolsun adi abd orta dan ettigi kotulukler kendine donsun
    Cevapla
  • Has 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbimin laneti üzerinden eksik olmasın abd israil sizlerde kendi pisliginizde boğulun lanetli kavim
    Cevapla
  • Elif nisa 1 ay önce Şikayet Et
    Zaten itrail bunlardan güç alıyor birde Gazze ye yardım için liman kurulacak Allah yaptığınız zülmü kötülüğü sizin başınıza çevirsin o mazlumların ahı fitil fitil burnunuzdan gelsin bu dünyada da görmeyi nasip etsin yaradan
    Cevapla
  • Zehra 1 ay önce Şikayet Et
    Liman adı kimbilir ne yapacaklar onlar Filistine yardım yapmaz zalimlere fırsat verme yüce rabbim kirli amellerine ulaştırma rabbim
    Cevapla
  • Vatandaş 05 1 ay önce Şikayet Et
    Ne ara hazırlandınız ne ara bu limana karar verdiniz. Bunun altında çok şeyler var Amerika liman yapıyorum ayağına Akdenize çöreklenecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama