Ölen dede, hayırsız torunlarına vasiyetiyle ders verdi

Beş kız kardeş, büyükbabalarının kendilerine 500 bin pounluk servetinden her birine sadece 50 pound bıraktığını duyunca şoka girdi. Aile üyelerinin vasiyeti değiştirdiğini iddia eden kızlar hakkında mahkeme son kararını verdi.

Ölen dede, hayırsız torunlarına vasiyetiyle ders verdi
Ölen dede, hayırsız torunlarına vasiyetiyle ders verdi
GİRİŞ 10.03.2024 13:57 GÜNCELLEME 10.03.2024 14:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yaşayan Frederick Ward'ın kendisini ziyaret etmeyen torunlarına servetinden çok az para bırakması ülkede gündem oldu.

Ward, 2020'de yaşamını yitirdiğinde 500 bin poundluk (yaklaşık 20 milyon TL) servetini iki çocuğuna bıraktı. Ward, ölen oğlu Fred Jr'ın beş kızını ise görmezden gelerek mirastan çıkarmıştı.

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle üç kez hastaneye kaldırıldıktan sonra kendisini ziyaret etmedikleri için üzgün olduğunu söyleyen dede, çocuklara 50'şer sterlin (yaklaşık 2 bin TL) bırakmıştı.

MAHKEME SON KARARINI VERDİ

Ward'ın 5 torunu dava açarak dedelerinin servetinin üçte birini almak için yasal süreç başlattı. Fakat önceki gün görülen duruşmada hakim torunların haksız olduğu ve Ward'ın parasını kendisini ziyaret etmeyen torunlarına vermeme gibi bir hakkı olduğuna kanaat getirdi.

Yüksek Mahkeme Yargıcı James Brightwell, 2018 tarihli vasiyetnamenin "tamamen mantıklı" olduğuna hükmetti ve torunların "hayal kırıklığına uğramış" büyükbabalarıyla "çok sınırlı görüştüğünü" vurguladı.

Öfkeli torunlar, amcaları ve halalarının dedelerini etkilediğini ve vasiyetnameyi değiştirmeye zorladığını iddia etmişti. Kızların babaları 2015 yılında yaşamını yitirmiş ve aile fertleri birbirlerinden uzaklaşmıştı. Amcaları her bir yeğenine dedelerinin ölümünden sonra 50 pound (yaklaşık 2 bin TL) vermişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hem nankörler hemde açgözlü.Bravo dedeye.onlara 50 pound bile fazla.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Şimdi öylemi oldu insan Artıkları Sağlığında tenezzül Etme ölünce Paraya köpekle koş insanlık nehale gelmiş Tükenmiş insanlık TÜKENMİŞŞŞŞŞ
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de olsa olmuş adama birde ceza keserlerdi
    Cevapla
  • Mesken Sahibi 1 ay önce Şikayet Et
    İngiliz adaleti. Bravo size.
    Cevapla
  • (76) 1 ay önce Şikayet Et
    Benimde şahit olduğum çocukalrı ziyaretine gitmemiş diye ölmeden önce vakıfa bağışlamıştı 3 katlı apartmanını ist pendikte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı