İngiltere Kraliyet Donanması'nın güçlü gemisinde yangın çıktı

İskoçya’nın Glenmallan limanına yanaşmış olan HMS Queen Elizabeth uçak gemisinde yangın çıktı.

İngiltere Kraliyet Donanması'nın güçlü gemisinde yangın çıktı
İngiltere Kraliyet Donanması'nın güçlü gemisinde yangın çıktı
GİRİŞ 10.03.2024 17:11 GÜNCELLEME 10.03.2024 17:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İskoçya’nın Glenmallan limanına yanaşmış olan HMS Queen Elizabeth uçak gemisinde yangın çıktı ve gemide küçük hasar oluştu. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı olayı doğruladı ve olayda herhangi bir yaralanma ya da patlamanın bulunmadığı bildirildi. UK Defence Journal tarafından yapılan habere göre gemide bulunan bir kişi şunları söyledi: “Ölüm yok, gemide hafif yangın hasarı var ama her şey bitti”.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kraliyet Donanması Sözcüsü ise “HMS Queen Elizabeth’te küçük, münferit bir yangın hızla kontrol altına alındı ​​ve söndürüldü.” ifadelerini kullandı. Buna ek olarak Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı yangının nedenini belirlemek için İskoç Yangın ve Kurtarma ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

TATBİKAT ÖNCESİ SORUN ÇIKMIŞTI

NATO’nun son  yıllarda gerçekleştireceği en büyük tatbikatlardan biri olan Steadfast Defender’a gitmeden önce yapılan son dakika kontrollerinde HMS Queen Elizabeth’in sancak pervane şaftında önemli bir sorun olduğu ortaya çıkmıştı. Navy Lookout tarafından yapılan habere göre gemi, planlandığı gibi 4 Şubat’ta yola çıkmamış ve bunun yerine HMS Prince of Wales onun yerini almıştı.

Kraliyet Donanması, HMS Prince of Wales ile geçmiş deneyimlerden alınan acı dersler sonucunda uçak gemisinin şaft hatları üzerinde ek kontroller başlatmıştı. Denetim sırasında sancak milindeki kaplinlerden birinin etrafında sorunlar olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun HMS Prince of Wales’i etkileyen sorunla aynı olmadığı haberde yer almıştı. Gemi klasta (yani teknik olarak denize elverişli) kalsa da, mantıklı bir önlem olarak sorun kapsamlı bir şekilde araştırılıp çözülene kadar geminin tatbikattan çekilmesine karar verilmişti.

KAYNAK: DEFENCE TURK
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Feryadi 1 ay önce Şikayet Et
    Beter olsun lar küfrün önderi sömürünün babası putperest ligin merkezî İngiltere zelil olsunlar yıkılsın Yok olsun
    Cevapla
  • 1 ay önce Şikayet Et
    Satılacak gemi hangisi acaba Önce alalım sonra vakti zamanında parasını alıp vermedikleri gemilerin parasından kalanı hesaplar ödeşiriz
    Cevapla
  • Bayrak 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah patlar
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah bir gün çook büyük bir yangın yada buna benzer bir afet çıkar ingiliz yavşağının tüm gemileri batar duamız hergün o yönde biiznilllah
    Cevapla
  • Nazif 1 ay önce Şikayet Et
    Batar inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti