Almanya’nın Köln kentinde ilk teravih namazı kılındı

Almanya’da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Köln kentinde, Ramazan ayının ilk teravih namazı Köln Merkez Camisi'nde kılındı.

 Almanya’nın Köln kentinde ilk teravih namazı kılındı
Almanya’nın Köln kentinde ilk teravih namazı kılındı
GİRİŞ 11.03.2024 07:45 GÜNCELLEME 11.03.2024 07:45

Ramazan ayının gelmesi ile Almanya’da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez Camisi'nde ilk teravih namazı kılındı.

GENEL BAŞKANDAN MESAJ

DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey, verdiği vaazda Ramazan ayının anlam ve önemine değinerek, “Ramazan ayı, irademizi terbiye eden, bireysel ve toplumsal duyarlılığımızı güçlendiren, beraberinde getirdiği güzel öğretilerle yaşantımızı güzelleştiren bir rahmet mevsimidir“ dedi.

RAMAZANA ULAŞMANIN MUTLULUĞU

Arkadaşlarıyla teravih namazı kılmaya gelen Davut Karapınar, "Mevlamıza sonsuz şükürler olsun Ramazan’a bizi yine kavuşturdu. Bizde ilk teravih deneyimini Avrupa’nın en büyük camisinde yaşayalım istedik o sebeple arkadaşlarla buraya geldik inşallah birazdan ilk teravih de safımızda yerimizi alacağız. Birlikte bu duyguları kardeşlerimizle yaşayacağız. Bu vesileyle herkesin ramazanı mübarek olsun, İslam alemine hayırlar getirsin“ dedi.

FARKLI IRKLARDAN MÜSLÜMANLAR BULUŞTULAR

Teravih namazı kılmaya gelen Hüseyin Tunç ise, “Teravih kılmaya geldik. Allah’ıma şükürler olsun bizi bir ramazana daha kavuşturdu. İslam alemine hayırlı olsun. İnşallah barış olsun“ ifadelerini kullandı. Teravih namazına Türklerin yanı sıra farklı milletlere mensup çok sayıda Müslüman katıldı.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha