Gazze'de ramazanın ilk gününde kuvözdeki 2 bebek daha "açlıktan" öldü

Gazze Şeridi'nde kuvözdeki 2 bebek daha yetersiz beslenme ve tıbbi teçhizat eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti.

GİRİŞ 11.03.2024 15:31 GÜNCELLEME 11.03.2024 16:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 İsrail'in aylardır saldırılarını sürdürdüğü ve yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde kuvözdeki 2 bebek daha yetersiz beslenme ve tıbbi teçhizat eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bulunan Kemal Advan Hastanesi yoğun bakım ünitesi çocuk doktoru Samir Lebid,  yaptığı açıklamada, duruma ilişkin bilgi verdi.

Lebid, "Ramazan ayının ilk gününde 2 bebek hastanede yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti." dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine gıda ve tıbbi malzeme girişini engellemesi sonucu bu ölümlerin yaşandığını vurgulayan Lebid, yetersiz beslenmenin, başta prematüre olmak üzere bebekler için temel gıda süt gibi besin kaynaklarının eksikliği sonucu ortaya çıktığını söyledi.

DAHA FAZLA ÇOCUK ÖLEBİLİR İDDİASI

Lebid, mevcut durumun devam etmesi halinde "yetersiz beslenme nedeniyle daha fazla çocuğun ölümüyle sonuçlanacak bir tıbbi felaketin yaşanacağı" uyarısında bulundu.

Filistinli doktor, tüm uluslararası kurumları ve Kızılhaç'ı "Gazze'nin kuzeyindeki halka gıda ve tıbbi malzeme ulaştırılması için acilen harekete geçmeye" çağırdı.

Ramazan ayının ilk gününde 2 bebeğin daha yaşamını yitirmesiyle Gazze Şeridi'nde kıtlık ve yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    batsın İslam âlemi,kukla adamlar yüzünden insanlık ölüyor, cehennem boşa yaratılmadi
    Cevapla
  • Net 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye, Mısır, Suud vs isteseler birlikte Gazzeye uçaklarla istedikleri yardımı atarlar. İsterseler BMden gözetmen alıp, sadece yiyecek ve gıda attğını da tespit ettirirler. İsrail de bu kadar ülkenin uçağını vuramaz. Ama İsraile gemi gemi mal taşıyanlar, İsraille aralarının bozulmasındansa, tüm Filistinlilerin açlıktan ölmesini tercih eder...
    Cevapla
  • Bahri 2 ay önce Şikayet Et
    bu vahşete söylenecek bir şey kalmadı artık. tüm İslam aleminin halen uyuyor olmasını hazmedemiyorum. hiçbir şeyin hatırı yoksa bu bebelerin olsun da biraz mış gibi yapın en azından.Rabbim bu acıların hesabını kafirden zaten soracak ben bizlere düşen kısmını merak ediyorum.
    Cevapla
  • bahadır 2 ay önce Şikayet Et
    Açlıkdan kim ölmüş lafıda tarih oldu.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bu bebekler açlıktan ölürken bizde iftarda hangi tatlı kaç çeşit yemek onun planını yapalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
Yapay zeka nasıl düşünüyor?