Almanya'dan son dakika Eurofighter açıklaması

Almanya Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz Eurofighter savaş uçaklarının satışıyla ilgili "Ayrıntılı inceleme yapılıyor, süreç devam ediyor." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 11.03.2024 16:15 GÜNCELLEME 11.03.2024 17:28
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Türkiye-Almanya ilişkilerinin 100. yılı dolayısıyla NTV'e konuşan Almanya Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, iki ülke arasındaki sıcak başlıkları da değerlendirdi.

Almanya'nın Eurofighter konusunda Türkiye'den beklentilerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Schulz, "Federal hükümet, bu konuda son derece titiz davranarak çok ayrıntılı ve titiz bir inceleme yaptıktan sonra bir karara varıyor." diyerek sürecin devam ettiğini dile getirdi.

ÜST DÜZEY TEMASLARDA BU KONU GÜNDEME GELDİ

Schulz, "Bununla birlikte iki ülke arasında gerçekleşen üst düzey temaslarda bu konunun da gündeme geldiğini ve gelmekte olduğunu bu noktada vurgulayabilirim." dedi.

 Schulz, Shengen başvuruları ile ilgili olarak da iki aşamalı sistem sayesinde bekleme süresini kısaltmayı hedeflediklerini ifade etti.

Sıklıkla "Neden vize almak için başvurmak bu kadar uzun sürüyor" sorusunu duyduklarını ve çözüm odaklı olarak da yeni bir randevu sistemi uygulamaya koyduklarını dile getiren Schulz, "Oluşturulan kayıt neticesinde kronolojik sıraya göre kişilere vize başvurusu için randevu veriliyor." dedi.

SCHENGEN SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

Alman hükümeti olarak mümkün olduğunca çok sayıda Türk vatandaşının Almanya'ya gelmesini istediklerinin altını çizen Schulz, 2023 yılı boyunca Türkiye genelinde 240 binin üzerinde Schengen vizesi verdiklerini söyledi.

Talebin çok yoğun olduğundan da söz eden Schulz "Başka hiçbir ülkede bu kadar büyük bir sayıda vize verilmedi. Ne yazıkki karşılamakta zorlanıyoruz." diye konuştu.

ÖRTÜLÜ AMBARGOLAR KALKACAK MI?

Schulz, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesinin beklemede olan savunma sanayi projelerini etkilemeyeceği mesajı verirken "Bu iki hususu birbiriyle bağlı görmek doğru olmayacaktır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: NTV
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 97
  • Armudan24 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika'dan haber, onay bekliyoruz diyemiyor.
    Cevapla
  • Nefer 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Avrupa'nın uçaklarını almak suretiyle teknoloji transferine ihtiyacı var. Avrupa'nın ise 5 ve 6. Nesilde ortak üretime ihtiyacı var. Almanya destek olursa , Türkiye den 5. Ve 6. Nesil uçak alabilir. Türkiye teknolojide Avrupa ile entegre olur. Kazan kazan politikası yürür.
    Cevapla
  • Millet 1 ay önce Şikayet Et
    Almanya kuyruğu sıkışınca Türkiyeden yardım bekler. O günler yine gelecek.
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    ABD , F35 Programına geri dönüşten bahsediyor . Teklif kulağa cazip geliyor . Tekrar Eurofighter'ı neden değerlendirelim ? AB Entegrasyonu verecekler mi ?
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Bütçemize uymuyor diyerek vazgeçebiliriz . İndirim ve AB Entegrasyonu isteyelim , Vermezlerse avuçlarını yalasınlar . ABD bize uçak satmaz iken bu inat ne idi ! Malesef $ 23 Milyar ABD'ye gidecek .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı