Son dakika: Putin'den flaş 'Finlandiya' hamlesi! Bizzat duyurdu...

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin anlamsız olduğunu belirtti. Putin, Finlandiya sınırına askeri yığınak yapma kararı aldıklarını açıkladı.

GİRİŞ 13.03.2024 07:03 GÜNCELLEME 13.03.2024 09:13
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Putin, devlet medyasına konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini "anlamsız bir adım" olarak nitelendirdi.

2022 yılında Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından güvenlik gerekçeleriyle İsveç ve Finlandiya NATO'nun kapısını çalmıştı. Nisan 2022'de Finlandiya'nın üyeliği onaylanırken, Mart ayı başında İsveç resmen NATO'nun 32. üyesi oldu.

"RUS DEVLETİNİN VAROLUŞUNU TEHDİT EDEN OLURSA NÜKLEER KULLANMAYA HAZIRIZ"

Rusya'nın iki komşusunun NATO'ya katılmasının ardından konuşan Rus lider Putin, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı anlamsız bir adım." dedi.

Rus devlet ajansı RIA'ya konuşan Putin, Finlandiya sınırında Rus askerinin bulunmadığını belirterek, "Orada askerimiz yoktu, şimdi olacaklar. Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacağız" dedi

Putin ayrıca, "Rus devletinin varoluşunu tehdit eden olursa nükleer silah kullanmaya hazırız" açıklamasında bulundu.

Vladimir Putin'den son dakika Finlandiya kararı...

"ABD NÜKLEER TEST YAPARSA RUSYA DA AYNISINI YAPAR"

Rusya'nın nükleer savaşa hazır olduğunu ancak bunun için şimdilik gerekli bir durum oluşmadığını söyleyen Putin, "Amerika Birleşik Devletleri nükleer test yaparsa Rusya da aynısını yapar" dedi.

"SEÇİLEN AMERİKAN LİDERİYLE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Amerikan seçimlerine ilişkin de konuşan Rus lider, "Hiçbir ülkenin seçimine müdahale etmedik. Seçilen Amerikan lideriyle çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Putin, Trump'ın başkanlığı döneminde kendisini Biden'a karşı sempati beslemekle suçladığını da aktardı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Rusyanın arka bahçesi abd..Böyle durumda direk abdye saldırırsa Putin kazanır.. Abd topraklarına savaş kan göz yaşı düşmeden ne israil durur nede sinsi kan emici abd
    Cevapla
  • Ayhan 1 ay önce Şikayet Et
    Putin firansaya nükleer atsın bence Bi sakıncası yok insallah atarda
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Sayin putin bos konusuyor bana bir sey olsa birsey yapmam ama benim emrimdeki askere birsey olursa dünyayi yakarim aramizdaki fark bu korkaklar zafer kazanamaz
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Korkaklar zafer kazanamaz
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Putin bos konuşuyor nükleer silahi var korkuyor bos bos tehdit ediyor kimse artik ciddiye almiyor
    Cevapla
  • Ayhan 1 ay önce Şikayet Et
    Sen cahilsin putin değil nükleer kullanınca ne olacağını biliyor ama zorda kalırsa kullanacak onu söylüyor zorlamayın beni diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!
Mehmet Şimşek tarih verip ekledi: Başaracağız!