Dünya felaketin eşiğinden dönmüş! Nükleer savaş Ankara'da böyle önlendi

ABD'li The New York Times gazetesi, Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken 2022'nin sonbaharında dünyanın bir nükleer savaş felaketinin kıyısından döndüğünü ortaya çıkardı.

GİRİŞ 13.03.2024 16:45 GÜNCELLEME 13.03.2024 17:37
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

 HABER7

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken dünyanın endişe ettiği nükleer silah kullanımı tekrar gündem oldu. Rusya Lideri Putin nükleer silah tehditlerinde bulunurken ABD medyası bir gerçeği ortaya çıkardı. Rusya'nın 2022'de nükleer bomba kullanmanın eşiğine geldiği felaketin ABD, Türkiye, Çin ve Hindistan'ın çabalarıyla engellendiği belirtildi. 

PUTİN NÜKLEER SAVAŞI BAŞLATIYORMUŞ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girişine tepki göstererek nükleer savaş tehdidinde bulunmasının ardından dünyanın 2022 yılında nükleer bir saldırının eşiğinden döndüğü ortaya çıktı. ABD'de yayın yapan The New York Times gazetesinde yayınlanan bir araştırmada 2022 yılının sonbaharında Putin'in nükleer füzeleri ateşlemesine ramak kaldığına olası felaketin ABD'nin diplomatik hamlesiyle Türkiye, Çin ve Hindistan liderlerinin çabası sonrası engellendiği ortaya çıktı.

KIRMIZI ÇİZGİ KIRIM'DI

The New York Times'ın aktardığı bilgilere göre, 2022 yılı sonbaharında Harkiv bölgesinin Ruslardan geri alınması ve Herson'daki Rus savunma hattını yarmanın eşiğine gelinmesi Rusları tedirgin etti. Böyle bir durumda geniş çaplı askeri bir çöküş yaşama riskiyle karşı karşıya kalma ihtimali olan Rusya, Ukrayna askerlerinin işgal altındaki Kırım'a doğru ilerlemesi ve Rus savunmasını yarma durumuna karşı nükleer silah kullanmak için düğmeye basacaktı. 

TÜRKİYE'DE BİR ARAYA GELİNDİ

Nükleer bir felaketin önlenmesi Ankara'da gerçekleştirilen bir toplantıyla son buldu. 2022 yılının Kasım ayında CIA direktörü William J. Burns ile Rus Dış İstihbarat Servisi'nin şefi Sergey Narışkin Türkiye'de bir toplantı gerçekleştirdi. ABD, Türkiye, Hindistan ve Çin liderlerinin çabalarıyla Putin hükümetine, nükleer bir saldırıya kalkışmasının olası bedelleri anlatıldı. Gelişmeler sonrası MİT'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu toplantıda Moskova yönetimi nükleer silah kullanmamaya ve büyük bir felaketi engellemeye ikna edildi. 

ALTUN GÖRÜŞMEYİ DOĞRULAMIŞTI

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ev sahipliğinde ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) arasında gerçekleşen görüşme için, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir" demişti.

Toplantıda nükleer silahların kullanımı başta olmak üzere uluslararası güvenliğe yönelik tehditlerin ele alındığını kaydeden Altun, "Daha önce Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarını buluşturan ve tahıl anlaşmasında arabuluculuk yapan Türkiye, tüm taraflarla barış için müzakere etmeye devam edecek, bu süreçte inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır." açıklamasında bulunmuştu

PUTİN'DEN YENİ NÜKLEER TEHDİTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girişine tepki gösterdi. Bu ülkelerin NATO'ya girişinin anlamsız olduğunu söyleyen Putin, nükleer savaş tehdidinde bulundu. Putin, "Rusya'nın varlığı tehdit edilirse nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını" söyledi. Putin ayrıca, ABD'nin Amerikan askerlerini Ukrayna'ya konuşlandırması halinde Rusya'nın, bunu bir müdahale olarak değerlendireceğini de ifade etti.

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 131
  • Sekuler 1 ay önce Şikayet Et
    Keşke engellenmeseydi kopsaydı kıyamet
    Cevapla
  • Nahide yemenici 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH var sıkıntı yok neylerse güzel eyler. Mazlumun ahı hele busabiler kadınlarsa şehit edilehler . ALLAH inletir yeri göyü . Tercih edip katledenler düşünsün . Hiç bir devlet barbarlıkla netica alamaz .Tarih bunların acı sonuçlarıyla dolu .İbretlik ALLAHIM sonları Senin gücün karşısında yok olmaktır AMİN İNŞALLAH
    Cevapla
  • Seni ilgilendirmez 1 ay önce Şikayet Et
    Atın gitsin akılları başına gelir
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM HAMD ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA MASSUSTUR. ALLAH RAHMANDIR. RAHİMDİR. DİN GÜNÜNÜN SAHİBİDİR. ALLAHIM ANCAK SANA KULLUK EDER VE YALNIZ SENDEN MEDET UMARIZ. ALLAHIM BİZLERE KENDİ DOĞRU YOLUNU GÖSTER. KENDİLERİNE LUTUF ve İKRAMDA BULUNDUKLARININ YOLUNU GÖSTER... ŞAŞIRMIŞLARIN ve SAPITMIŞLARIN YOLUNU DEĞİL. AMİN.
    Cevapla
  • Saba 1 ay önce Şikayet Et
    Biz bu rusyayı hiç anlamıyoruz. Nükleer tehdit olması çok kötü. Bunu yapabilme cesareti gösteren pek fazla ülke yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Türkiye evden çalışmaya hazır!
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!