Trump seçimi kazanırsa yapacağı ilk işi açıkladı!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, seçimi kazanması durumunda yapacağı ilk işlerden birinin Kongre baskınından suçlu bulunanlara af çıkarmak olacağını söyledi.

Trump seçimi kazanırsa yapacağı ilk işi açıkladı!
Trump seçimi kazanırsa yapacağı ilk işi açıkladı!
GİRİŞ 13.03.2024 22:22 GÜNCELLEME 13.03.2024 22:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trump, sosyal medya platformu Truth Social'dan pazartesi yaptığı açıklamada, 6 Ocak 2021'de ABD Kongresi'ne düzenlenen saldırılarla ilgili "haksız yere hapse atılan kişileri serbest bırakacağını" belirtti.

TRUMP İLK KEZ NET KONUŞTU

Trump, seçim kampanyasında yaptığı açıklamalarda, Kongre baskınından hüküm giyenleri sık sık "rehine" diye nitelemiş ve bu kişiler için af çıkarmayı düşüneceğini söylemişti. Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Guardian, Trump'ın af çıkaracağına dair ilk kez bu kadar net konuştuğuna işaret etti. 

ABD'yi ayağa kaldıran Kongre baskınıyla ilgili yaklaşık 500 kişiye hapis cezası verildi. Ayrıca 950 kişi hakkında hükme varılırken, 1358 kişinin davası sürüyor. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim kampanyası sözcüsü Sarafina Chitika, Trump'ın açıklamalarına tepki göstererek "İktidarı elinde tutmak için ne gerekiyorsa yapacağını gösterdi" dedi.

Chitika, Kongre baskınının halkta büyük bir travma yarattığına dikkat çekerek şunları söyledi: 

Amerikan halkı 6 Ocak'ta Kongre binamıza yapılan vahşi saldırıyı unutmadı. Trump'ın Oval Ofis'e yaklaşmasına bile izin verilmeyecek kadar tehlikeli olduğunu biliyorlar. Demokrasimizi korumak ve Trump'ı Beyaz Saray'dan uzak tutmak için kasımda sandığa gidecekler.

Diğer yandan Trump, paylaşımında göçmenlerin kaçak yollarla girişini engellemek için ABD'nin güney sınırını kapatacağını ve ekonominin toparlanması için yeni petrol ve sondaj çalışmalarına izin vereceğini de belirtti.

 

KAYNAK: GUARDİAN, NBC NEWS, USA TODAY
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    abd ki tüm hükümlüleri serbest bırakın.
    Cevapla
  • Killuminati 1 ay önce Şikayet Et
    Burdan abd diktatör rejimini kınıyor ve haksız yere hapiste tutulan siyasetçiler ile gazetecileri serbest bırakmaya çağırıyoruz, endişeliyiz.
    Cevapla
  • Hahaha 1 ay önce Şikayet Et
    Sabunluk
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET : Bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR,(Trumpt?) iktidara getiririz. İslâmî emrettiğimiz halde, isyan, inkâr bataklığına dalarlar. (ABD GAZZE/Golan Kudüs kararları) Hür iradeye, seçme hakkına sahipken KUR’ÂN’A İTİBAR ETMEDİKLERİ İÇİN, o memleket halkı gerekçeli olarak cezaya müstehak olur. BİZ DE ORAYI DARMADAĞIN EDERİZ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti