CENTCOM’dan Gazze’ye havadan 9’uncu yardım operasyonu

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün yerel saatle 13.17 sıralarında Gazze’nin kuzeyine havadan yardım operasyonu düzenledi.

CENTCOM’dan Gazze’ye havadan 9’uncu yardım operasyonu
CENTCOM’dan Gazze’ye havadan 9’uncu yardım operasyonu
GİRİŞ 14.03.2024 10:40 GÜNCELLEME 14.03.2024 10:40

Açıklamada, 35 bin 712 gıda paketinin ve 28 bin 800 şişe suyun Gazze’ye bırakıldığı ifade edildi. CENTCOM ayrıca Kızıldeniz’de Husilere ait 4 İHA’nın imha edildiğini duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “ABD Merkez Komutanlığı, devam eden çatışmalardan etkilenen sivillere temel yardım sağlamak amacıyla 13 Mart 2024 tarihinde saat 13.17'de Kuzey Gazze'ye dokuzuncu insani yardım hava indirme operasyonunu gerçekleştirdi. Ortak operasyonda iki C-130 ve bir C-17 Globemaster III ABD Hava Kuvvetleri uçağı ile ABD insani yardım malzemelerinin havadan ulaştırılmasında uzmanlaşmış ABD ordusu askerleri yer aldı. ABD C-17 ve C-130 uçakları 35 bin 712 yiyecek ve 28 bin 800 şişe suyu büyük bir ihtiyaç bölgesi olan Kuzey Gazze'ye bırakarak sivillerin kritik yardıma erişimini sağladı. İnsani yardımların havadan atılmaya başlandığı 2 Mart 2024 tarihinden bu yana ilk kez bir C-17 yardım ulaştırmak için kullanıldı” denildi.

HUSİLERE AİT 4 İHA İMHA EDİLDİ

CENTCOM, 13 Mart Kızıldeniz raporunu da yayımladı. Raporda, Husilerin Aden Körfezi’ne balistik füze fırlattığı ancak füzenin herhangi bir gemiye isabet etmediği belirtildi. Açıklamada, 4 İHA ve bir füzenin imha edildiği ifade edilerek, “İran destekli Husi teröristler 13 Mart günü 02.00 ile 16.50 arasında Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinden Aden Körfezi'ne bir adet gemisavar balistik füze fırlattı. Füze herhangi bir gemiye isabet etmedi, herhangi bir yaralanma ya da hasar rapor edilmedi. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı daha sonra Yemen'in Husiler tarafından kontrol edilen bölgelerinde 4 insansız hava sistemi (İHA) ve bir füzeyi başarıyla vurarak imha etti” denildi.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!