ABD'den Türkiye'ye dikkati çeken F-35 ve S-400 mesajı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Rusya'dan aldığı S-400 konusunda duruşlarının değişmediğini vurgulayarak, "S-400 sorununu çözersek ve çözdüğümüz zaman, ABD Türkiye ile F-35 konusunda bir görüşmeyi memnuniyetle karşılar." dedi.

ABD'den Türkiye'ye dikkati çeken F-35 ve S-400 mesajı
ABD'den Türkiye'ye dikkati çeken F-35 ve S-400 mesajı
GİRİŞ 15.03.2024 09:45 GÜNCELLEME 15.03.2024 09:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin ABD üretimi savaş uçağı programından çıkarılması ile ilgili, "F-35 için ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda da görüşmeler devam etmektedir." demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, Türkiye'nin F-35 programına dönüş olasılığına ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Rus S-400 sisteminin NATO teçhizatı ile uyumlu olmadığını ve bu sistemin NATO teknolojisinin güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Amerikalı Sözcü, sistemin Türkiye'nin NATO müttefiki olarak taahhütleriyle uyumlu olmadığının altını çizerek, Türkiye'ye S-400 sistemini muhafaza etmemesi çağrısını yineledi.

Sözcü, S-400 konusu çözülürse ve çözüldüğünde, ABD'nin F-35 programı konusunda Türkiye ile yapılacak bir görüşmeyi memnuniyetle karşılayacağını belirtti; ancak bu konuda yapacakları yeni bir açıklamanın olmadığını da belirtti.

2019 yılında Rusya'dan S-400 sistemi satın alan Türkiye, Rusya ile kapsamlı savunma işbirliği yapan ülkelere yaptırım öngören ABD'nin Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında yaptırım uygulanan ilk NATO ülkesi olmuştu.

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA (VOA) TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Raa 1 ay önce Şikayet Et
    Amman haa abd ikiyüzlüdür . Biz Kaan a odaklanalım. Abd ye vereceğimiz dolarları kendi üretimimize harcayalım.
    Cevapla
  • Bayrak 1 ay önce Şikayet Et
    sizemi kaldık alternatif çok Kaan sizin f35 mi ne zımbırtı sına on çeker hele verilen parayı bit alak görecekler
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet aklı verdiğimiz parayı almak böyle bir uçağı incelemek bendede var deyip caydiriciliktir hedef parçalarını yapan f35 i kopyalar devletin hedefi güzel hiçbir şeyi yarım birakmicen bırakırsan devlet olamassın f35 i alacak görülürken kendimiz uskudarı geçmek istiyor devlet
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 1 ay önce Şikayet Et
    Neticesi ne olursa olsun asla S-400 lerden taviz yok.
    Cevapla
  • gercekkk 1 ay önce Şikayet Et
    hala f35 diyor ya alan bin pisman maliyeti bakimi bile batirir adami biz nato ortagiz daha biz almadan gittiler israile sattilar ucagi sifresiz kontak acamiyorsun Kaan varken niye bu ucaga para verip geri donelim atı alan uskudari gecti artik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım