Peskov’dan Macron’a yanıt

Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmasını engellemeye hazır olduklarına ilişkin ifadelerine yönelik ““Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor” dedi.

Peskov’dan Macron’a yanıt
Peskov’dan Macron’a yanıt
GİRİŞ 15.03.2024 17:06 GÜNCELLEME 15.03.2024 17:06
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmasını engellemeye hazır olduklarına ilişkin ifadelerine yönelik ““Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor”” dedi.

"FRANSA ÇATIŞMAYA SÜRÜKLENİYOR"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız basınına yaptığı açıklamada Fransa'nın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmasını engellemeye hazır olduğunu belirterek, müttefiklerine yardımları sınırlandırmama çağrısında bulunmuştu. Macron’a yanıt Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan geldi. “Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor” diyen Peskov, Fransa’nın bu çatışmaya katıldığını ve bu durumda Paris'in Moskova'nın rakibi haline geldiğini söyledi. Peskov, “Macron’un açıklamalarını okuduk. Gerçek şu ki, Rusya’nın Macron’un ifade ettiği gibi Fransa için bir rakip olduğu Fransa’nın Ukrayna’daki savaşa sürüklenmiş olmasından anlaşılıyor” ifadelerini kullandı. Peskov, Fransa’nın dolaylı olarak savaşa dahil olduğunu ve Macron’un açıklamalarından da daha derin bir müdahaleye hazır olduklarının “sinyalini verdiğini” sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi olan MACRON; Fransa içerisinde halk desteğini kaybediyor. Bir gün yumurta, diğer gün şamar yemeğe başladı halktan.. Nort DOME kilisesini "kendileri yakıp" sözde milliyetçilik pozları ile sarı yelekliler eylemlerini bastırmaya çalıştı ama ülke içinde ve dışında bu kafayla Fransanın başına daha çok çoraplar örülmesine vesile olacak Macron..
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    sayın putin sen bunları birazdaha oyala .biz birazdaha silah yapalım geliştirelim .ondan sonrası bizde o iş bizde .dünyaya adaleti nizamı yine türkler getirecek inşallah rabbimin izniyle.
    Cevapla
  • Vartolu 1 ay önce Şikayet Et
    Ulan ne güldüm be :) :) :) Çok komik adamsın valla.
    Cevapla
  • Izmirli 1 ay önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz it dalaşı yapiyor lar
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa najadar çok dusmanimizssa Rusya daha çok düşman bize buyuzden askeri kapistemizi buyutmemiz lazım askeri oersonel ve silah trccizatimizi cogalmamuzlazim
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 1 ay önce Şikayet Et
    Putin makronu dansöz gibi makerana yapar oynatır hadibe Putin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı