BM Genel Kurulu'nda İslamofobi kararı! Türkiye'den jet hızında açıklama

BM Genel Kurulunda, İslamofobi ile mücadele için atılacak adımlar konusunda hazırlanan karar tasarısı 44 kararsız oya karşı 115 oyla kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı, "Karardan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

BM Genel Kurulu'nda İslamofobi kararı! Türkiye'den jet hızında açıklama
BM Genel Kurulu'nda İslamofobi kararı! Türkiye'den jet hızında açıklama
GİRİŞ 15.03.2024 19:57 GÜNCELLEME 15.03.2024 22:35
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Son dakika İslamofobi haberleri: Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda (BMGK), İslamofobi ile mücadele için atılacak adımlar konusunda hazırlanan karar tasarısı 115 oyla kabul edildi.

BM'den  İslamofobi kararı! Resmen kabul edildi! Türkiye'den jet hızında açıklama

İSLAMOFOBİYLE MÜCADELE TASARISI 115 OYLA KABUL EDİLDİ

Genel Kurul salonunda yapılan oylama, 0 "hayır" ve 44 "kararsız" oya karşılık 115 "evet" ile sonuçlandı.

"Kararsız oyu" kullanan 44 ülke arasında Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Ukrayna ve Hindistan'ın bulunması dikkati çekti.

TÜRKİYE: MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Türkiye Dışişleri Bakanılığı'ndan, BM Genel Kurulu'nda kabul edilen İslamofobi karar tasarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "15 Mart İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü" vesilesiyle, uluslararası toplumu İslam karşıtlığına karşı ortak mücadele sergilemeye davet ediyoruz.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi diğer ülkelerle birlikte hazırladığımız, İslam karşıtlığıyla mücadeleye dair karar tasarısının BM Genel Kurulunda bugün (15 Mart) kabul edilmesinden memnuniyet duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

BM'den  İslamofobi kararı! Resmen kabul edildi! Türkiye'den jet hızında açıklama

Karar tasarısını hazırlayan grupta yer alan ve karara eş-sunucu olan Türkiye, oylama sırasında, İslam karşıtlığıyla Mücadele karar tasarısının müzakereleri sırasında gerekli esnekliğin gösterildiğini ifade etti.

ABD BAŞKANI BİDEN'DAN İSLAMOFOBİ'YLE MÜCADELE SÖZÜ

ABD Başkanı Biden, Uluslararası İslamofobi'yle Mücadele Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Biden mesajında, Yeni Zelanda'nın Christchurch bölgesinde 2019'da iki camiye yapılan terör saldırısında 51 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu kurbanları bir kez daha andıklarını vurguladı.

Gazze'de devam eden krize işaret eden Biden, "Gazze'deki yıkıcı savaşın ortasında İslamofobi'nin çirkin şekilde uyanmasına ve dünya genelinde Müslümanların inançlarından dolayı çok fazla şiddet ve nefretle karşılaştıklarına tanıklık ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

GUTERRES'TEN ÇAĞRI

Türk delegasyonu, oylama öncesi Genel Kurulda kapsayıcı metin olan tasarıya destek verilmesi çağrısında bulunarak, tasarıya getirilen değişiklik önerilerine ise karşı oy kullandı.

BM'den  İslamofobi kararı! Resmen kabul edildi! Türkiye'den jet hızında açıklama

Kabul edilen kararda medyanın her türünde ayrımcılık, şiddet ve dini nefret savunuculuğunu teşvik eden yayın ve paylaşımların yanı sıra kutsal kitap ve mekanlar dahil Müslümanlara yönelik dini hoşgörüsüzlük, tek tipleştirme ve düşmanlıklar kınandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten İslamofobi ile mücadele için "Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi" ataması talebi istenen kararda, üye devletlere de dini hoşgörüsüzlük ve Müslümanlara yönelik şiddete karşı mücadele etmek için yasal ve politik alanlarda yapılacaklar da dahil gerekli tüm önlemleri alma çağrısında bulunuldu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Can 1 ay önce Şikayet Et
    Rusya temizler anca bu keferekeri
    Cevapla
  • Kadir Efe 1 ay önce Şikayet Et
    Hiçbir önemi yok BM dediğiniz amerika ve onun zulüm politikalarının merkezidir. İsrail'e dokunabiliyormu? Hayır. Gazze ablukasını kaldırabiliyor mu? Hayır. Ne işe yarıyor bu BM? Sadece amerika çıkarlarına hizmete yarıyor vesselam o nedenle aldıkları kararlar yaptıkları hepsi boşşşş
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Bm nin cani cehenneme kuzey avrupa ülkeleri islam düsmani danimarka isvec norvec almanya avusturya finlandiya ve türkiye düsmani almayin bu ülkelerin ürünlerini mecburmusun alman arabasi kullanmaya baska ülkelerin arabasini al
    Cevapla
  • Yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna’nın başında bir siyonist var
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Zaten kararsız oy kullanan ülkeler İSLAMA savaş açmışlardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu