KADEM BM Kadının Statüsü Komisyonu'na iki farklı etkinlikle katılıyor

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 11- 22 Mart 2024 tarihlerinde New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 68. Oturumuna, iki farklı etkinlikle katılıyor.

KADEM BM Kadının Statüsü Komisyonu'na iki farklı etkinlikle katılıyor
KADEM BM Kadının Statüsü Komisyonu'na iki farklı etkinlikle katılıyor
GİRİŞ 16.03.2024 17:14 GÜNCELLEME 16.03.2024 17:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 11- 22 Mart 2024 tarihlerinde New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 68. Oturumuna, iki farklı etkinlikle katılıyor.

KADEM BM KSK 68. Oturumunda, ECOSOC danışmanlık statüsü ve BM’de yan etkinliklere ortak olma ayrıcalığı ile Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimî Temsilciliği ev sahipliğinde düzenlediği “Invisible Struggles and Bravehearts: Being Woman in Palestine”  başlıklı yan etkinlikte, Filistinli kadınları ele alacak.

FİLİSTİNLİ KADINLARIN MÜCADELESİ ANLATILACAK

18 Mart, Pazartesi, 10.00-11.30 (EDT), Birleşmiş Milletler Genel Merkezi, Konferans Salonunda düzenlenecek, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak etkinlikte, Filistinli kadınların varoluş mücadelesi ve güçlü duruşları ele alınacak. Filistinli aktivist ve önde gelen isimlerden bu mücadelenin yaşanmış hikâyeleri dinlenecek. Moderatörlüğünü gazeteci Fatih Er’in yapacağı panele konuşmacı olarak; doktor Karameh Kuemmerle, aktivist ve tatreez sanatçısı Lina Barkawi, şair Zeina Azzam, Filistin Devleti BM Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçi Feda Abdelhady katılacak.

KADEM, 2014 yılındaki 58. Oturumla başlattığı gözlemci katılım sürecini, 2015 yılından itibaren etkinlik düzenleyici olarak sürdürmektedir. KADEM 2017 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) özel danışmanlık statüsüne sahiptir.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • HAKPEREST 1 ay önce Şikayet Et
    Kadının statüsünü Kadem ve benzerlerinin felsefeleri değil, Kuran, Sünnet ve 1440 senelik İslam müktesebatının kudsi hakikatleri belirler vesselam...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Son dönemlerde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Özellikle New York Times Meydanındaki Filistin temalı program müthişti. Rabbim tek bir çivi çakana dahi güç kuvvet versin.
    Cevapla
  • Emekli öğretmen 1 ay önce Şikayet Et
    Hayret, bunlar böyle işler yapmazdı, başlarına taş mı düştü, saksı mı acaba...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!